Turkcell’e en iyi sponsorluk ödülü

Turkcell, ESA’nın düzenlediği yarışmada “Topluma Fayda Sağlayan Sponsorluk Projeleri” dalında…

Turkcell’e en iyi sponsorluk ödülü

Turkcell, ESA’nın düzenlediği yarışmada “Topluma Fayda Sağlayan Sponsorluk Projeleri” dalında Kardelenler Projesi’yle büyük ödülü kazandı. Turkcell, Brüksel’de yapılan gala gecesinde ESA’dan ödül alan ilk Türk şirketi oldu.

Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, “Kardelenler” projesiyle, sponsorluk dünyasının Avrupa’daki en önemli organizasyonu olarak kabul edilen ESA (European Sponsorship Association) büyük ödülünü aldı.

Her yıl 5 dalda verilen ödülü, “Topluma Fayda Sağlayan Sponsorluk Projeleri” kategorisinde alan Turkcell, “Kardelenler Projesi” ile Romanya, İngiltere ve İskoçya’dan projelerle birlikte yarı finale kalmıştı. “Kardelenler” Projesi, çift aşamalı puanlama sisteminden geçerek finale kaldı ve 20 Kasım 2008’de Brüksel’de yapılan törende büyük ödülün sahibi oldu.

Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, ödülle ilgili yaptığı açıklamada, ilk kez bir Türk şirketinin bu ödüle layık görüldüğüne dikkat çekti. Kardelenler projesiyle aldıkları ödülle Türkiye adına da büyük mutluluk yaşadıklarını belirten Öztürkler, “Turkcell olarak bizim sosyal sorumluluk anlayışımızın temelinde ‘toplumdan aldığını topluma geri verme’ ilkesi yatıyor. Desteklediğimiz projelerin, topluma fayda yaratabiliyor olması birincil önceliğimiz. Sosyal sorumluluk anlamında geliştirdiğimiz projeler sadece Turkcell’in değil, Türkiye’nin projeleri oldu. Bundan gurur duyuyoruz” dedi.

Öztürkler, açıklamasında “Kardelenler” projesinin, ailelerinin ekonomik yetersizliği nedeniyle öğrenimlerine devam edemeyen kız çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sağladığını, onların meslek sahibi, ufku açık “birey”ler haline gelmelerini amaçladığını hatırlattı. Öztürkler, “Turkcell olarak, 2000 yılında 5.000 kız öğrenciyle başlattığı projede, 2007 yılından itibaren her yıl verdiği burs sayısını 10.000’e çıkarmış olmaktan gurur duyuyoruz.” diye konuştu.

Ödüle doymayan proje: Kardelenler

Yurtiçinde pek çok kurum tarafından ödüllendirilen Kardelenler Projesi’nin bu yıl ESA’dan aldığı ödül, yurtdışında kazandığı 4. ödül oldu. Kardelenler” projesi Turkcell’e, The Institute of Public Relations (IPR)’ın düzenlediği, halkla ilişkiler sektörünün en prestijli yarışmalarından IPR Excellence Awards’da birincilik ödülünü de kazandırmıştı.

Proje ayrıca, halkla ilişkilerin, iş hayatı ve topluma yarar sağlayacak biçimde değerlendirilmesi amacıyla 1946’da ABD’de kurulan ve tüm dünyada şirketler tarafından gerçekleştirilen en başarılı toplumsal sorumluluk projelerini belirleyen Foundation of Women Executives in Public Relations (WEPR), 2002 yılında “Kardelenler – Çağdaş Türkiye’nin Çağdaş Kızları” projesini “Crystal Obelisk” ile ödüllendirmişti. Kardelenler Projesi, Amerika’nın saygın strateji ve halkla ilişkiler dergisi PR News tarafından her yıl düzenlenen “2004 kurumsal Toplumsal Sorumluluk ödülleri”nde (CSR Awards 2004) “Toplumsal Çalışmalar” kategorisinde Mansiyon kazanmıştı.

İlgili İçerikler

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.