Türk şirketten 4 gün çalışma denemesi

Pek çok ülkenin uyguladığı sistem Türkiye’de ilk kez bir kurumsal şirket tarafından denenecek.

Türk şirketten 4 gün çalışma denemesi

Üretkenliği ve çalışan refahını artırırken enerji maliyetlerini düşürmek gibi amaçlarla pek çok ülkede benimsenmeye başlanan haftada 4 gün çalışma sistemi, Türkiye’de ilk kez kurumsal bir şirketin radarına girdi.

İngiltere, Belçika, ABD, Yeni Zelanda, İrlanda ve Kanada gibi ülkelerde devreye alınan sistemi çalışanlarının bir kısmıyla uygulamaya başlayacak olan Aksa Akrilik, 4 gün mesai uygulamasıyla verimliliği ve çalışan memnuniyetini yükseltmeyi; performansı tamamen iş sonuçları ve hedeflere göre ölçerek, çalışanların işlerine karşı duyduğu sorumluluğu artırmayı hedefliyor.

Uygulamanın 1 Ocak – 31 Mart 2023 tarihleri arasında 1450 şirket çalışanından 200’üyle deneneceğini paylaşan Aksa Akrilik Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Cengiz Taş, “İşlerinin gerektirdiği sürelerde fazla çalışma yapan ve mesai ücreti almayan çalışanlarımız, görev ve sorumluluklarını eksiksiz yaptıkları, hedeflerini tam olarak gerçekleştirdikleri sürece haftada 4 gün çalışabilecekler. Pilot uygulamanın iş sonuçlarımızın kalitesini artırarak katkı sağlayacağına inanıyoruz. Ayrıca süregelen haftada 2 gün evden çalışma sistemimiz de devam edecek” dedi.

İlgili İçerikler