Amerikan Doğa Tarihi Müzesi (American Museum of Natural History) tarafından üretilen Su Sergisi…
Amerikan Doğa Tarihi Müzesi (American Museum of Natural History) tarafından üretilen Su Sergisi, Coca-Cola ve UNDP ortak projesiyle Türkiyeye geldi. 5.Dünya Su Forumunun resmi yan etkinliği olarak tescil edilen sergi, “Her Damla Değer Katar” projesi çerçevesinde 14 Haziran’a kadar İTÜ Maslak Doğa Tarihi ve Bilim Müzesi’nde ziyaret edilebilecek.
Su sorunları hakkında bilinç kazandırmak amacıyla Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Coca-Cola şirketi tarafından yürütülen Her Damla Değer Katar projesi çerçevesinde Türkiyeye getirilen Su Sergisinin açılışı, UNDP Türkiye Temsilcisi Mahmood Ayub ve Coca-Cola Avrasya ve Afrika Grubu Başkanı Ahmet Bozerin ev sahipliğinde gerçekleşti. 18 Mart 2009da İTÜ Maslak Doğa Tarihi ve Bilim Müzesinde gerçekleşen açılışa Coca-Cola Başkanı ve CEOsu Muhtar Kentin yanısıra Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ve UNDP Direktörü Cihan Sultanoğlu katıldı.
Su Sergisinin açılışında konuşma yapan Coca-Cola Başkanı ve CEOsu Muhtar Kent Gerçekten kritik zamanlarda yaşıyoruz. Dünya ekonomisinin içinde bulunduğu durum, çevre sorunları ve tabii ki hayatımızın devamı için vazgeçilmezlerin en başında gelen su ve onunla ilgili sorunlarla karşı karşıyayız. Ancak su kaynaklarının azalması gibi su ile ilgili birçok hayati konunun dünya gündeminde gerilere düşmesi endişelerimizi artırıyor. İşin gerçeği ekonomi ile ekolojinin aynı evin sakinleri olması. Dolayısıyla birini diğerine tercih edemezsiniz. Özel sektör, devlet ve sivil toplumların el ele, beraber çalıştıkları takdirde su kaynakları konusunda çok olumlu gelişmeler kaydedebileceğine inanıyoruz dedi.
Muhtar Kent sözlerine Özel sektör olarak bize düşen görevlerin son derece farkındayız. Dünyada insanların dikkatlerini su konusuna çekmek için her fırsattan yararlanmaya gayret ediyoruz. İşte bunlardan biri de bugün açılışını yaptığımız Su Sergisi… UNDP ve Coca-Colanın katkılarıyla ülkemize getirilen Su Sergisinin su sıkıntısı yaşadığımız dünyamızda dikkatlerin bu noktaya çekilmesi ve ziyaretçilerin bu konuda bilgilendirilmesi açısından oldukça önemli rol oynayacağına inanıyorum diye devam etti.
Amerikan Doğa Tarihi Müzesi tarafından üretilen ve UNDP ile Coca-Cola işbirliğinde Türkiyeye getirilen Su Sergisi 14 Haziran 2009 tarihine kadar İTÜ Maslak Kampüsü Doğa Tarihi ve Bilim Müzesinde sergilenecek. Daha önce, 3 Kasım 2007- 26 Mayıs 2008 tarihleri arasında New Yorkta American Museum of Natural Historyde, ardından da Singapurda sergilenen Su Sergisi, 2011e kadar Güney Amerika, Asya, Avustralya ve Kuzey Amerikayı dolaşacak.
Suyun Korunması İçin Farkındalık Yaratmak Temel Hedef
Dünyaya hayat veren en önemli kaynak olan suyun korunması için farkındalık yaratma hedefiyle yola çıkan Su Sergisinde yer alan interaktif uygulamalar ve kurgular, 7den 70e herkesin suyun özelliklerini ve mucizelerini keşfetmesine yardımcı oluyor. Suda başlayan yaşamın, suyun doğal hayata ve insan hayatına neler kattığının gözler önüne serileceği sergi 10 farklı bölümden oluşuyor. Sergi bölümleri içerisinde suyu benzersiz şekillerde toplayan, depolayan, kullanan birbirinden farklı canlıların sergilendiği bölümlerden, gezegenimizin üzerinde suyun bol ya da az olduğu kesitlerden örneklere, insanların su kullanım alışkanlıklarına, sağlıklı suya ulaşmaya kadar birçok örnek ve yerel öyküye yer veriliyor.
Damla Su Atölyesi Oyunlarla Eğitiyor
Serginin etkileyici kurguları ve interaktif uygulamaları ile suyun güzelliklerini ve mucizelerini keşfedecek olan çocuklar ve anneleri Damla Su Atölyesinde de Su Oyunları ile eğlenecek, bazen suyun hallerinden biri, bazen bir sulak alan canlısı ve bazen de su taşıyan bir kanal olacak. Damla Su Atölyesinde anneler ve çocuklar birlikte eğlenme ve öğrenme şansı bulacak. Bunun yanı sıra, Anneme Hediye Yapıyorum atölyesi ile çocuklar anneleri için su temalı hediyeler tasarlayacak. Su Sergisi süresince açık olacak Damla Su Atölyesi, ayrıca Damla sponsorluğunda her haftasonu İstanbuldaki 25 ilköğretim okulundan 1000 öğrenci ve annesini de misafir edecek.
Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.
Here you'll find all collections you've created before.