Oyak Grubu, gelişmekte olan piyasalardan çıkma kararı aldıklarını ve mevcut 3.5 milyar…
Oyak Grubu, gelişmekte olan piyasalardan çıkma kararı aldıklarını ve mevcut 3.5 milyar dolarlık nakit varlıklarını ABD ve Avrupa’daki altyapı ve enerji firmalarına yatırmayı düşündüklerini açıkladı.
Oyak Grubu, Oyakbank’ın Hollandalı ING Bank’a devrettikten sonra hedefini yurtdışına çevirdi. Oyak CEO’su Coşkun Ulusoy, Amerika ve Avrupa’daki altyapı ve enerji firmalarına 3.5 milyar dolarlık yatırım yapmaya hazırlandıklarını açıkladı.
CNBC televizyonuna konuşan Ulusoy, önümüzdeki beş yıl içinde mevcut nakit varlıklarının en az üçte birini batı ekonomilerinde değerlendirmek istediklerini belirtti.
Ulusoy, “Bu bizim gelişmekte olan piyasalardaki fırsatlardan vazgeçtiğimiz anlamına gelebilir” diye konuştu.
Ulusoy, ellerindeki hisseleri paraya çevirdiklerine dikkat çekerek, küresel sorunların Türkiye’de de hissedilmeye başlandığı bu ortamda politik sorunların da var olduğunu vurguladı. Ulusoy, bunlara rağmen Türkiye’nin daha önce de bu koşullar altında bulunduğunu ve bu süreci sorunsuz atlatmayı başardığını sözlerine ekledi.
Temel yükümlülükleri açısından mevcut borçlar ve yatırım açısından önemli olan nakit fonlara yöneleceklerini belirten Ulusoy, daha önce emeklilik fonularını kullandıklarını söyledi. Ulusoy, bu alanda bazı riskleri gördüklerini ve mevcut parayı nakide taşıdıklarını aktradı.
Avrupa Birliği dönem başkanılğına Fransa’nın geleceğinin hatırlatılması üzerine ise Ulusoy, ilişkilerin nedensiz yere ağır ilerlediğini adil bir mekanizma işlemediğini söyledi.
Kaynak:www.gazeteport.com.tr
Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.
Here you'll find all collections you've created before.