MediaCat kapak konusuyla, sektörü yerinden oynatan bir düzenlemeye işaret ediyor.
MediaCat Mayıs sayısıyla raflarda yerini aldı. Sektörün en hararetli konusunu, RTÜK’ün yeni gıda düzenlemesini “Fazla kalori fazla karmaşa” başlığıyla kapağına taşıyan MediaCat’in dopdolu içeriğine beraber göz atalım.
Aşırı tüketimi tavsiye edilmeyen gıdaların iletişimine RTÜK tarafından getirilen sınırlama reklamverenler ve mecralar başta olmak üzere pek çok oyuncuyu etkileyecek kapsamlı bir tartışmanın kapısını ardına kadar açtı.
Sektör temsilcileri bir yanda bekleyip görme kartını oynarken beri yanda belirsizliklerden yakınıyor. MediaCat ise sektörün en hararetli başlığını Mayıs sayısının kapak konusunda masaya yatırıyor.
Geçtiğimiz ay mali sıkıntılar gerekçe gösterilerek kapanan Image PR’ı bu noktaya taşıyan gelişmelerden sektörün nasıl etkileneceği merak konusu. Bu gelişmenin sektöre yapacağı etkilerle birlikte, ideal durumda olması gereken rekabet koşullarına dair fikirlerini almak üzere İDA Başkanı Ergun Gümrah’ın ve TÜHİD Başkanı Gonca Karakaş’ın kapısını çaldık.
Belirsizliklerin içindeki riskleri analiz etmek ve “siyah kuğu”lara karşı hazırlıklı olmak için rehberimiz elbette Nassim Nicholas Taleb’ten başkası değil. 8 Mayıs günü Digital Age Summit’te konuşacak olan Taleb’in yeni teknolojilere, suni uzmanlara ve yapay zekânın risk seviyelerine dair söyleyecekleri var, kulak verin.
Bugüne dek hakikatlerin kamusal alanı terk edişinin (ya da hakikatlerin haddinden fazla çoğalmasının) sonuçlarına istinaden pek çok yazı kaleme alındı ve araştırma yapıldı. Ancak bugün itibarıyla yalan haberlerin nasıl yayıldığı ve tüketici kitlesinin nasıl bir profil çizdiğine yönelik çok daha fazla bilimsel veriye sahibiz. Yalan haberleri kimler, neden, nasıl tüketiyor? Cevaplarını aradık.
Dünyanın en büyük reklamvereninin inovasyon süreçlerine dair değerlendirmelerinde bu basit soruya verilen cevap kritik rol oynuyor. Global Girişimcilik Haftası’nda “Lifestyle Innovation” temalı oturumlara ev sahipliği yapan P&G’nin veri konusundaki hassasiyetlerini bu alandaki global lideri Guy Peri ve Türkiye ve Kafkaslar Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu anlattı.
L’Oréal Türkiye hem influencer ekosistemini hem de güzellik sektörünü besleyecek yeni bir yönetim ve içerik platformu ContentPRO ile yanıt veriyor yeni düzene. Detaylar markanın pazarlama direktörü Beyza Kapu ile yaptığımız söyleşide.
Bireylerin mahremiyet hakkı ve özel şirketlerin kişisel verileri kazanca çevirme arzusu nasıl her iki tarafı da besleyecek demokratik bir modelde buluşabilir? Veri ekosistemi, toplum çıkarlarını gözetecek bir yapıya nasıl evrilebilir? Yanıtlarını Siyaset Bilimci ve Harvard Üniversitesi Kantitatif Sosyal Bilimler Enstitüsü Direktörü Gary King’den aldık.
Sokak sanatının yaygınlaşmasıyla beraber markalar dünyanın çeşitli şehirlerinde duvarları süslüyor. Geçtiğimiz yıllarda öne çıkmaya başlayan marka – sokak sanatı işbirliklerinin arkasındaki nedenlere birlikte bakalım.
Bu ay iyi hikâyelerin izini Asuman Dabak’la beraber sürüyoruz. Yolculuğumuza eşlik eden bir sözü ise kulaklara küpe olacak cinsten: “Bizim hiç mi güzel hikâyelerimiz kalmadı, hepsi bitti mi?”
Yıllardır üzerine tartışılan, verimliliğini artırmak için girişimlerde bulunulan, şikâyet edilip alternatifleri aranan konkur meselesi yine gündemde. Reklamverenin yeni paradoksu: in-house mu değil mi? Ajans modellerinin geleceğini kestirmek için bir parça medyumluk yapmak mümkün… Çikolatalı kek ve Pavarotti arasında nasıl bir bağlantı var? Hepsi Ad Age sayfalarında.
Bu ay MediaCat’le birlikte okuma fırsatı bulacağınız Marka Hikâyeleri, iki değerin -marka ve hikâyenin- nasıl güçlü bir şekilde bir araya geldiğini bir kez daha anlatmaya çalışıyor. Hikâye anlatıcılığının yeni formları ve iyi hikâye formatları yine Marka Hikâyeleri sayfalarında.
İyi okumalar…
Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.
Here you'll find all collections you've created before.