MediaCat Mart 2013 sayısı bayilerde!

Bu ay: Marka kişiliği ve konumlandırma.

MediaCat Mart 2013 sayısı bayilerde!

Markaların kelime karşılığı

Konumlandırma stratejilerinin başarısı, markaların tüketici zihninde birkaç kelimeyle, hatta mümkünse tek kelimeyle ifade edilebilecek bir yer edinmesine bağlı. Ancak bu konuda tek söz sahibi markalar değil. Tüketiciler markalara zihinlerinde kalan tortular sonucunda bazı kelimeleri yakıştırabiliyor. Türkiye’nin 21 kategoride en sevilen 21 markasına en çok hangi kelimelerin yakıştırıldığını belirlemek amacıyla ThinkNeuro ile birlikte kapsamlı bir araştırma yaptık.

ThinkNeuro MediaCat için, geleneksel araştırma tekniklerini tüketicilerin bilinçdışı verilerinin analiz edildiği beyin EEG’sine dayalı nöromarketing tekniğiyle birleştirerek oluşturduğu BrandNeuro™ metoduyla, marka kişiliği yaklaşımını mercek altına aldı. Yapılan araştırmada geçtiğimiz ağustos ayında MediaCat tarafından yayımlanan, Türk insanının aşkla bağlı olduğu markaları belirleyen ‘Lovemarks 2012’ araştırması baz alındı. Bu araştırmada her biri kendi kategorisinde lider olan 21 markanın ‘kişilik özellikleri’ ortaya çıkarıldı.

Söyleşileriyle gündem yaratanlar

Farklı gazete ve televizyonlarda çalışıyorlar ama hepsinin ortak noktası aynı: İyi soru sormak. MediaCat’in, Türkiye’de gerçekleştirdikleri söyleşilerle gündem yaratan isimlere yer verdiği Mart sayısında Ayşe Arman, Nuriye Akman ve Ezgi Başaran iyi bir söyleşi yapmanın inceliklerini anlattı.

Graph search mahremiyetin altını mı oyuyor?

Graph Search’ün lansmanı birçok kullanıcıyı endişeye sevk etti. Crimson Hexagon’un araştırmasına göre, Twitter’da Graph Search ile ilgili yorum yapan kullanıcıların yüzde 19’unun bu yeni arama aracının kullanıcı mahremiyetini zedelemesinden endişe duyduğu ortaya çıktı. Facebook’un bu yılın başında duyurduğu ve şu an oldukça sınırlı bir kitleye ulaşan yeni arama motoru Graph Search ile ilgili kaygılar son dönemde gündemi meşgul eder oldu. Kullanıcı mahremiyetini korumak adına geliştirilen uygulamalar yeterli mi?

Bankaların altın çağı

Türkiye’nin geleneksel yatırım aracı altını, yastık altından çıkarıp ekonomiye kazandırma faaliyetlerini sürdüren bankalar arasında rekabet artıyor. Bankalar, altına yatırımı teşvik için yenilikçi ürün ve hizmetlerini hangi mecrada tanıtıyor, müşteriyle nasıl buluşturuyor? MediaCat Mart sayısında…

Performans temelli online reklamcılık: sonuç yoksa ödül yok

Online ortamda reklamveren, mecra ve tüketicinin menfaatlerine aynı anda hizmet eden performans reklamcılığı yükselişte. Bu alanda uzmanlaşmış birbiri ardına açılan yerli ve yabancı menşeli network’ler reklamverenlerin dikkatini çoktan çekmiş durumda. Reklamverenin hedefi gerçekleştikçe ödeme yapılan bu sistemin A’dan Z’ye tüm işleyişini network yöneticileri anlattı.

Marka ve kullanıcı haritalarla buluşuyor

Türkiye’de Facebook kullanıcı sayısının 30 milyonu aşması ve akıllı telefon penetrasyonunun yükselerek yüzde 24 seviyesine ulaşması, harita temelli pazarlamanın yaygınlaşması için Türkiye’nin giderek daha elverişli koşullara sahip olacağının belirtileri.

Reklam dünyasının bilge sakalı: Lee Clow 40’ıncı yılında

Bazı büyük dehalardan bahsederken kelimeler bile heyecanlanır, telaşlanır. Tek bir kariyere herkesin imrendiği onca işi sığdırmak kolay değildir çünkü 1984, ‘Think Different’, Absolut ve diğerleri… Karşınızda reklamcılığın yaşayan efsanesi Lee Clow…

Mart ayı söyleşileri

Davut Dursun
Oral Çalışlar
Caner Tunaman
Suat Özyaprak
Bilge Çiftçi – Cem Batu
Viktor Kuzu – Taylan Yapıcı
Eda Arıkan

Yazı ve yorumlarıyla Pelin Özkan, Nüzhet Algüneş, Michael Newman ve Rance Crain…

4 ek birden

Sürdürülebilirlik
Bağımsız Ajanslar
Out of Home
Marketing Research

Tamamı ve çok daha fazlası MediaCat Mart sayısında…

İlgili İçerikler

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.