MediaCat

İşe yarayan 5 online pazarlama stratejisi

Bu stratejiler, dijital mecraları daha verimli kullanmanızı sağlayabilir.

İşe yarayan 5 online pazarlama stratejisi

Teknolojinin gelişimine bağlı olarak, pazarlama dünyasında reklam anlayışının değişime uğramama gibi bir şansı kalmıyor elbette. İnternetin merkeze alındığı yeni nesil pazarlamada ulaşılabilen net ölçümleme, dönüş ve trafik gibi etkenler, online pazarlamayı diğer mecralardan daha tercih edilir kılıyor. Ancak etkili stratejiler oluşturulmadığı takdirde dijital pazarlama çözümleri de beklenen etkiyi yaratmayabiliyor. Özellikle startup şirketler için anahtar özelliği taşıyan, işe yarayan beş online pazarlama stratejisi de şirketlerinizin dijital çağa uygun planlamalarına yardımcı oluyor. Şimdi bu stratejilere yakından bakalım.

1- İçerik pazarlaması ile barışın

Offline pazarlamada her mecra birbiri ile ilişkili olsa da online dünyada adı geçen tüm kavramlar, girift bir ilişki içinde sizleri karşılar. Dijital pazarlamada başarılı olmak isteyenler SEM, AdWords, SEO gibi kavramlar hakkında en azından bilgi sahibi olmalıdır. “İşi uzmanına bırakmak” işin kuralı olurken, yatırımcıların geleneksel pazarlamada pek de alışık olunmayan yeni formüllere açık olmaları gerekir. Sürekli içerik yayınlayarak sitenin trafiğini artıracak content marketing çözümleri yeni nesil pazarlamanın vazgeçilmezleri arasında sayılır. Birçoğu reklam gibi anlık değil, SEO etkisi ile yavaş yavaş etki yaratan içerikler, markanın uzun vadede başarısının sırrı olacaktır.

2- Arama motoru optimizasyonu (SEO) hayat kurtarır

İçerik pazarlama ile dirsek temasıyla ilerleyen SEO, özellikle çevrimiçi satış gerçekleştiren web sitelerinin uzun vadeli yatırımıdır. Ürünlerin, içeriklerin ve kategori sayfalarının arama motorlarında üst sıralarda çıkması, reklam vermeden trafik elde etmek anlamına gelir. SEO, yani Search Engine Optimization çalışmaları sayesinde marka bilinirliği artarken, organik trafikte yükselme ve de satışa dönüşümde artış görülür. Ayrıca site haritaları, hazırlanan içerikler, değiştirilen ve yönlendirilen adresler müşterilerin sitede çok daha kolay hareket etmelerine, bilgi almalarına ve aradıkları başlık ile ilgili sayfaları zahmetsizce ziyaret etmelerine yardımcı olur. Reklam gibi hemen değil, uzun vadede ve daha kalıcı sonuçlar vadeden arama motoru optimizasyonu yazılım, içerik ve SEO uzmanlarının ortak çalışmasının eseri olarak başarıya ulaşır. Backlink gibi site dışı çalışmalar da SEO verimliliğini artırarak sitenin arama motorundaki sıralamasının yükselmesine yardımcı olabilir.

3- Sosyal medya markanın olmazsa olmazı

Yalnızca 10 yıl kadar önce hayatımıza eğlence alanı olarak giren Facebook, günümüzde iş kanalı olarak kullanılmakta. Sosyal medya pazarlama aracı olan mecralar arasında Instagram, Twitter, Pinterest gibi pek çok farklı platform yer alıyor. Markanın tüketicisi ile iletişim alanını yaratan, marka kimliğinin oluşturulmasında hayati rol oynayan sosyal medyanın görünür yüzünüz olduğunun farkına varmalısınız. Sosyal medyada yalnız bilgilendirme değil, eğlendirici ve yaratıcı içeriklerle etkileşim alacak paylaşımlar yapmalı ve bu mecraların ciddi trafik kaynağı olduğunu bilmelisiniz. Müşteri destek ekiplerinin sosyal medyada müşteri ile birebir temasta olması, tüketicinin marka ile etkileşimini artıracaktır. Kurumsal dilin müşteri tarafından içselleştirilmesi ve marka ile müşteri ilişkisinin kuvvetlenmesi de sosyal medya vasıtasıyla kolaylaşacaktır.

4- E-mail pazarlamasını kullanın

Kendinizi hatırlatmak, tüketiciyi satın almaya yönlendirmek veya marka kimliğini pekiştirmek için müşterilerinize düzenli e-mail’ler atabilirsiniz. E-mail’lerin içerikleri, tasarımları ya da gönderilme saatleri gibi detaylar ise bu alanda profesyonel olan kişiler tarafından belirlenmeli ve uygulanmalıdır. E-mail performanslarını raporlamak, A/B testleri ile performans ölçmek, müşteri profilleri ve beklentileri hakkında doğru analizler yapmak dijital dünyada başarının sırrıdır. Analizler için uzmanların yardımı ile ilerleyebilir; veri depolama, tasnif ve sınıflandırma için özel yazılımları kullanabilirsiniz. Yaptığınız ayrımların ardından, programlar üzerinden belirlediğiniz hedef kitleye özel kampanyalar hazırlayabilir ve iletiyi yalnızca bu kitleye gönderebilirsiniz. Müşterilerin önceki siparişleri üzerinden hatırlatmalar ve sürprizler hazırlayabilir, yaratıcı girişimler ile marka ve müşteri arasındaki hassas bağı daha da kuvvetlendirebilirsiniz.

5- Remarketing ile tanışın

Remarketing stratejileri özetle sitenize daha önce uğrayan ziyaretçilere, sonra gezdikleri diğer sitelerde reklamlarınızı göstermeyi içerir. Bu çalışmalar için markanız ile ilişkili veya aynı kullanıcıları hedefleyen diğer web siteleri ile özel reklam anlaşmaları yapılabileceği gibi aracı ajanslarla reklam ağlarından banner’lar da alınabilir. Müşterileri takibi esas alan sistem sayesinde kişinin gezdiği ürünler ya da son baktığı sayfalar, görseller yardımıyla yeniden ziyaretçiye hatırlatılır. Ürün yerine banner’lar veya jenerik site tanıtımları da gösterilebilir. Reklamlarda tıklama başı ödeme sonuçları takip edilerek analizler yapılır. CTA içeriklerinde değişiklikler yapılarak ziyaretçiye defalarca sunulur, değişikliklerin etkisi gözlenerek müşteri davranışı test edilir. Yeniden hedefleme olarak Türkçe’ye çevrilebilen sistem, reklamların ve ziyaretlerin satışa dönüşüm oranını artırmayı hedefler. Satın alma sürecinde kararsız kalan kişi, remarketing hatırlatması ile işleme yönelebilir.

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.