8 temel suçla ilgili internet sitelerine erişimin Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nca engellenmesi uygulaması…
Atatürk aleyhine işlenen suçlar başta olmak üzere sanal ortamdaki çocuk istismarı, müstehcenlik, kumar, uyuşturucu gibi 8 temel suçla ilgili internet sitelerine erişimin Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nca engellenmesi uygulaması 23 Kasım 2007’de başlayacak.
Telekomünikasyon İletişim Başkanı Fethi Şimşek, “5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun”un 23 Mayıs’ta çıktığını ve öngörülen denetim mekanizmasının kuruluşu için 6 aylık bir süre tanındığını hatırlattı. Şimşek, yasada yazılı suçlarla ilgili internet sitelerine erişimin engellenmesi kararlarının artık doğrudan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na geleceğini kaydetti. Şimşek, “Şu anda internet ortamında hakaret ve benzeri konularla ilgili mahkeme kararları doğrudan erişim sağlayıcılara gönderiliyor. Ama yeni yasayla erişim engellenmesi kararları bize gelecek.” dedi.
Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.
Here you'll find all collections you've created before.