Direct Lions’ı boş geçtik

TBWA\ISTANBUL’un iki çalışmayla kısa listeye kaldığı kategoride ödül gelmedi.

Direct Lions’ı boş geçtik

Cannes Lions kapsamına 2002’de dâhil edilen Direct kategorisine bu yıl 72 ülkeden 2677 çalışma yarıştı. Grand Prix, OgilvyOne London’ın British Airways için çalıştığı “Magic of Flying” başlıklı projeyle İngiltere’ye gitti.

Projenin temelinde bir dijital billboard kullanıldı. Billboard’un üzerinden bir uçak geçtiğinde dijital billboard’daki çocuk parmağıyla uçağı işaret ediyor ve nereye gittiğinde söylüyordu. Havayolunun uçtuğu bölgelere dikkat çeken bu işaretten sonra bilboard’u görenler lookup sitesini görmeye davet ediliyordu.

Türkiye’den 24 işin yarıştığı kategoride, TBWA\ISTANBUL, Shutterstock ve Radikal için yaptığı işlerle kısa listeye kalmayı başarmıştı ancak aslan gelmedi.

Böylelikle en son 2009 yılında ödülle döndüğümüz kategoriden art arda beşinci yılında boş döndük. Ecuador, Peru ve Pakistan ise bu kategoride ilk kez ödül kazanan ülkeler oldular.

[vimeo]http://vimeo.com/98344654[/vimeo]

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.