Balparmak “Arılar Varsa Yarınlar Var” diyor

Balparmak, TEMA Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı arıların geleceği için güçlerini birleştirdi.

Balparmak “Arılar Varsa Yarınlar Var” diyor

TEMA Vakfı, Balparmak ve Milli Eğitim Bakanlığı bugün düzenlenen basın toplantısıyla arılar için bir araya geldikleri Arılar Varsa Yarınlar Var projesinin duyurusunu gerçekleştirdi. Arıların, ekosistemin çeşitliliği ve yaşamın sürdürülebilirliği konularında farkındalık yaratmayı amaçlayan proje üç yıl sürecek. Bu süre boyunca 70 bin kişiye ulaşması hedeflenen projenin büyük bir kısmını eğitici faaliyetler oluşturuyor. Toplamda 50 ilde 46 bin 500’ü çocuğa ulaşması planlanan Arılar Varsa Yarınlar Projesi’nde, ilköğretim öğrencileri için de arı farkındalık kitleri oluşturuldu. Projenin ilk adımlarından biri ise 20 Mayıs Dünya Arı Günü’nde İstanbul’da düzenlenecek bisiklet turuyla arıların izinde pedal çevrilmesi olacak.

Balparmak "Arılar Varsa Yarınlar Var" diyor

Toplantıda söz alan Altıparmak Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak projeden “Geçen yıl TEMA Vakfı’yla birlikte Dünya Arı Günü’nde ‘Arıyı Unutma’ demiştik. BU yıl ise TMEA Vakfı’yla gerçekleştirdiğimiz işbirliğimizi ‘Arılar Varsa Yarınlar Var’ diyerek bambaşka bir boyuta taşıyoruz. Hedefimiz önce çocuklarımızdan başlayarak daha çok kişiye ulaşarak, arıların doğa ve insan için önemi, ekosisteme katkıları konusunda farkındalık yaratmak” diyerek bahsetti.

Proje kapsamında çocuklar için hazırlanan Arilarvarsa.org sitesinde ise arılar ve arıcılık üzerine eğitici bilgiler yer alıyor.

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.