MediaCat

The Cat Report: 2014’ün en yaratıcıları

7’ncisini hazırladığımız The Cat Report gerek bir önceki yıl sektördeki çalışmaların özetini sunması açısından, gerekse de ajans ve reklamverenlerin performansını göstermesi açısından önemli.

The Cat Report: 2014’ün en yaratıcıları

Bu yıl yedincisini hazırladığımız The Cat Report gerek bir önceki yıl sektördeki çalışmaların özetini sunması açısından, gerekse de ajans ve reklamverenlerin performansını göstermesi açısından önemli.

Bu yıl raporda bazı temel standartları oturtmak adına bazı değişiklikler yaptık. Öncelikle Kırmızı ya DP Ödülleri gibi tek bir disiplin üzerine yoğunlaşan yarışmaları bırakıp pek çok disiplini içerisinde barındıran yarışmaları muhafaza ettik. Değerlendirmeye alacağımız yarışmaların bölüm ve kategori yapısının ortak özellikler taşımasını dikkate alarak benzer yarışmaların sonuçlarından tabloyu oluşturduk. Sonuç olarak bu sene gördüğünüz liste Felis, Kristal Elma, Effie ve Cannes Lions sonuçlarını yansıtıyor.

Kısaltmalar
F: Felis Ödülleri Büyük Ödülü
f: Felis Ödülleri Medya ve Dijital Bölüm Kategori Birinciliği
e: Altın Effie Ödülü
K: Kristal Elma Büyük Ödülü
k: Kristal Elma Kategori Birinciliği (Kristal Elma)
c: Cannes Lions Altın Aslan

Notlar

  1. Değerlendirme yapılırken şu yarışmalar dikkate alınmıştır: Felis Ödülleri, Effie Ödülleri Kristal Elma, Cannes Lions.
  2. Değerlendirmede yarışmaların yalnızca kategori birincilikleri ile “büyük ödüller” dikkate alınmış; kategori ikincilikleri, üçüncülükleri ve özel ödüller değerlendirmeye alınmamıştır. Cannes Lions’ın sadece altın ödülleri dikkate alınmıştır.
  3. Birden fazla ajans tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen işler için, her bir ajansın bir ödül aldığı kabul edilmiştir.
  4. Yarışmalarda ajansların kazandığı ödüller dışındakiler dikkate alınmamıştır. (Yapım, cast, müzik şirketleri vb.)

Hem mecralar, hem de iletişim disiplinleri arasındaki sınırların her geçen yıl daha da silikleştiği bir çağda yaşıyoruz. 2014’ten itibaren Felis’te PR ajansları da yarışmaya başladı. Cannes Lions’ta ise PR ajansları yıllardır zaten yarışıyor. Dolayısıyla bu yıl ilk kez raporumuzda PR ve etkinlik ajanslarına da yer veriyoruz.

Geçtiğimiz yıl The Cat Report’un ilk sırasında 25 birincilik ve bir büyük ödül alan Medina Turgul DDB vardı. İkinci sırada ise 24 birincilik ve bir büyük ödülle TBWA\ISTANBUL yer almıştı. Bu yıl ise TBWA\ ISTANBUL’u 40 birincilik, 2 büyük ödül ile ilk sırada görüyoruz. Ki bu birincilikler arasında iki tane de Cannes Lions ödülü var. Yeni nesil ajanslardan C-Section geçtiğimiz yıllarda da oldukça iyi bir performansa sahipti. Bu yıl yine performansı yükselterek devam ediyor. En dikkat çekici çıkışı ise BLAB yaptı. BLAB ve Tribal Worldwide İstanbul 12 birincilik ve birer büyük ödülle üçüncü sırayı paylaştılar.

Medya ajanslarının genel olarak bu yıl performansları düşük. Geçtiğimiz yıllara oranla aldıkları ödüller azalmış durumda. Türkiye’de ilk kez bir yaratıcılık yarışmasına katılan PR ajansları için ise bir alışma döneminden söz edebiliriz. PR ajanslarının gelecek yıl yükselen bir grafik sergileyeceğinden eminim.

2014’ün en çok ödül alan reklam ajansları

The Cat Report: 2014'ün en çok ödül alan reklam ajansları

AJANS FELİS EFFIE KRİSTAL CANNES TOPLAM
TBWA\ISTANBUL 14+1 3 21+1 2 40+2
C-Section 14+1 1 7+1   22+2
Tribal Worldwide Istanbul 9+1   3   12+1
BLAB 4 1 7+1   12+1
Lowe İstanbul 1 1 6+2   8+2
41?29! 5   5   10
Leo Burnett İstanbul 1 3 3   7
Y&R İstanbul 6   1   7
Team Red 2   3   5
McCann İstanbul 2+1 2     4+1
Medina Turgul DDB 1 1 2   4
Kompüter 1   3   4
Grey İstanbul   2 2   4
Grafikir     3+1   3+1
Concept 1   2   3
Havas Worldwide İstanbul     3   3
Manajans JWT 2   1   3
Rafineri 3       3
Alice BBDO   3     3
Ogilvy&Mather 1   1   2
Alametifarika 1 1     2
Güzel Sanatlar   2     2
Rabarba     2   2
Publicis Yorum 2       2
Wanda Digital 1 1     2
Isobar 1   1   2

Sonraki sayfa: 2014’ün en çok ödül alan reklamverenleri

İlgili İçerikler

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.