MediaCat

AKQA Group CEO’sundan ayrılık kararı

AKQA Kurucusu ve CEO’su Ajaz Ahmed istifa etti.

1994 yılında kurduğu AKQA’da 30 yıldır CEO sorumluluğunu yürüten Ajaz Ahmed istifa kararı aldı. AKQA Group’un ana şirketi WPP, ayrılığa ilişkin açıklamasında Ahmed’in yerini kalıcı olarak alacak ismin henüz belirlenmediğini belirtti.

AKQA Group’un yönetimini, geçici başkan sıfatıyla WPP CTO’su Stephan Pretorius denetiminde AKQA ve Grey’in yönetim ekibi üstlenecek.

AKQA’yı henüz 21 yaşındayken kuran Ajaz Ahmed, ayrılığın ardından “Geride kalan 30 yıl boyunca AKQA ekibine, müşterilerine ve değerlerine hizmet etmek hayatımın en büyük onuruydu. AKQA’yı genç yaşta kurmak inanılmaz bir yolculuğun başlangıcıydı ve kader izin verirse, anlamlı işler ve fark yaratarak geçireceğim bir 30 yılı daha sabırsızlıkla bekliyorum. Önümdeki maceralar ve yeni bir şeyler yapma fırsatı beni oldukça heyecanlandırıyor” açıklamasında bulundu.

Ahmed’in liderliğinde AKQA’nın dünyanın en tanınan ve saygın ajanslarından biri haline geldiğini ifade eden WPP CEO’su Mark Read, olağanüstü küresel ekibi, yetenekleri ve uzmanlığıyla ajansın istikrarlı başarı için doğru konumda olduğunu vurguladı ve vizyonu ve katkıları için Ahmed’e teşekkürlerini sundu.

2012 yılında WPP tarafından satın alınan AKQA, 2020’de Grey ile AKQA Group çatısı altında birleşmişti.

Hayır işlerine odaklanan Ahmed’in yeni dönemde ne yapacağı henüz belli değil.

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.