MediaCat

2012 yılının en beğendiğim 10 reklam kampanyası

Yaratıcılık anlamında ortaya pek bir şeyin çıkmadığı 2012 ABD Başkanlık seçimlerini bir kenara bırakırsak, reklamcılık pazarı için yılın diğer önemli etkinliği Olimpiyat Oyunları’ydı. Salta Birası “Rugbeer” (Ogilvy Arjantin) Arjantinli ragbi severler, sağlam bir omuz darbesine bedava bira veren bir otomata kavuştu. Otomata, omuz darbesinin gücünü ölçen bir gösterge de eklenmiş. Bu reklam kampanyası ragbi sever diğerContinue reading “2012 yılının en beğendiğim 10 reklam kampanyası”

2012 yılının en beğendiğim 10 reklam kampanyası

Yaratıcılık anlamında ortaya pek bir şeyin çıkmadığı 2012 ABD Başkanlık seçimlerini bir kenara bırakırsak, reklamcılık pazarı için yılın diğer önemli etkinliği Olimpiyat Oyunları’ydı.

Salta Birası “Rugbeer” (Ogilvy Arjantin)

Arjantinli ragbi severler, sağlam bir omuz darbesine bedava bira veren bir otomata kavuştu. Otomata, omuz darbesinin gücünü ölçen bir gösterge de eklenmiş. Bu reklam kampanyası ragbi sever diğer ülkelerde muhtemelen yürürlükteki sağlık ve güvenlik yönetmelikleri nedeniyle uygulanmadı. İzlemek için tıklayın.

OroVerde “The Donation Army (Bağış Ordusu)” (Ogilvy & Mather Almanya)

Ormanların yok edilmesine dikkat çekmek için son derece dokunaklı ve basit bir fikrin kullanıldığı kampanyada, Bonn kentindeki ağaçlara tahtadan eller eklendi ve bu sayede ağaçların, ellerindeki kartona yazdıkları mesajlarla yardım isteyen evsiz insanlar gibi görünmeleri sağlandı. İzlemek için tıklayın.

Channel 4

Yaratıcılık anlamında ortaya pek bir şeyin çıkmadığı 2012 ABD Başkanlık seçimlerini bir kenara bırakırsak, reklamcılık pazarı için yılın diğer önemli etkinliği Olimpiyat Oyunları’ydı. İronik bir biçimde, Channel 4’ün Paralimpik Oyunlar’da çıkardığı işin Olimpiyat Oyunları’ndakinden daha iyi olduğunu düşünüyorum. Meet the Superhumans (Süper İnsanlarla Tanışın) reklam kampanyası, etkinliğin pek çok insan için yeni bir çerçeveye oturtulmasına yardımcı oldu. İzlemek için tıklayın.

TNT Benelux (Turner Broadcasting) “Daily dose of drama (Günlük dram dozunuz)” (Duval Guillaume Belçika)

Bir televizyon kanalının tanıtımı için mükemmel şekilde sahnelenmiş bir gösteri. Sessiz sakin bir meydanın orta yerine bir düğme yerleştirmişler. Bu düğmeye basıldığında dram başlıyor. Reklamın videosu şu ana kadar YouTube’da 40 milyon izleyiciye ulaştı. İzlemek için tıklayın.

OCD Vakfı (McCann Erikson)

Bir saniyelik kampanya. Sadece bir saniye sürüyor ama son derece etkili. Mesajı okuyabilmek için videoyu defalarca seyretmeniz gerekiyor. Mesajı aldığınızda ise bunun, obsesif kompülsif bozukluğu olan insanların her gün yaşadığı bir durum olduğunu fark ediyorsunuz. İzlemek için tıklayın.

Alcatraz dizisinin lansmanı (Leo Burnett Iberia)

Ajans, televizyon dizisi Alcatraz’ın İspanya’da gösterime girecek birinci sezonunun tanıtımı için 30 saniyelik bir reklam hazırlamak yerine, hapishane tarzı yemekler sunan pizza tarzı bir fast-food kurye hizmeti geliştirdi. (Sipariş verdiğinizde, telefona hapishane ağzıyla cevap veriyorlar: “Ne istiyorsun be?”) İzlemek için tıklayın.

Puma Usain Bolt Shopping Game (Usain Bolt Alışveriş Oyunu)

Perakende fikirleri genelde çok yaratıcı bir önermeye dayandırılmaz. Bununla birlikte, bu kampanyada dünyanın en hızlı insanı Usain Bolt’tan ilham alınmış. Puma ayakkabılarını ne kadar hızlı satın alırsan, o kadar çok indirim alırsın.

Kony 2012 Invisible Children (Görünmez Çocuklar)

Bu seçimim tartışma yaratabilir fakat Ugandalı milis liderinin bir savaş suçlusu olarak itham edilerek 2012 sona ermeden tutuklanması için başlatılan “Stop Kony (Kony’yi Durdurun)” reklam kampanyası bütün dünyada yankı buldu ve YouTube’da 94 milyondan, Vimeo’da ise 16,6 milyondan fazla izleyiciye ulaştı. Videonun yayına girmesini takip eden günlerde yapılan bir anket, Amerikalı genç yetişkinlerin yarısından fazlasının Kony 2012’den haberdar olduğunu ortaya koydu ve reklam kampanyası diğer ülkelere de yayıldı. Reklamcılık farkındalık yaratır. Kampanya sonucunda Amerika Birleşik Devletleri Senatosu’ndan konuyla ilgili bir önerge geçti ve Afrika Birliği de ülkeye asker gönderme kararı aldı. İzlemek için tıklayın.

FIAT Don’t Drink and Drive (Alkollü Araç Kullanmayın)

Yıllardır yoğun çalışmaların yürütüldüğü bir kategoride, sürücülere alkollü araç kullanmamaları çağrısı yapan bu 15 saniyelik klasik reklam kampanyasında, yukarıdan bir bira kutusunun üst kısmına görsel bir anımsatıcı yerleştirilmiş. FIAT, vermek istediği mesajı aktarmak için feci kaza görüntüleri kullanmak yerine, tercihini özgünlükten yana kullanmış. İzlemek için tıklayın.

LG “Smart Thief (Akıllı Hırsız)” (Y&R Not Just Film)

Bir ürünün sağladığı faydanın özgün, hatırda kalır ve hayret verici şekilde anlatımına mükemmel bir örnek. Reklamın sonu gerçekten çok komik. İzlemek için tıklayın.

İlgili İçerikler

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.