Fransa’da geçtiğimiz yıl X’e başlatılan soruşturma kapsamında şirketin Paris ofislerinde arama yapıldı.
X (Twitter) CEO’su Elon Musk’ın başı platformla dertte. Fransa’da Paris Savcılığı’nın siber suçlar birimi, şirketin ofislerinde arama yaptı. Paris Savcılığı’nın X’te yaptığı açıklamaya göre, Ocak 2025’te başlatılan bir soruşturma kapsamında arama yapıldı. Soruşturma ise şirketin veya yöneticilerin algoritmaları kötüye kullanılması ve sahte veri elde edilmesi iddiaları ile ilişkili.
Paris Savcılığı ayrıca, X şirketinin sosyal medya platformunu “terk ettiğini” açıkladı.
Basın açıklamasında, Elon Musk ile X’in eski CEO’su Linda Yaccarino’nun soruşturma kapsamında nisan ayında ifade vermeye çağrıldığı belirtildi. X’ten ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Şirkete yönelik soruşturma bir yıl önce başlatılmış, Temmuz ayında ise platformda cinsel içerikli deepfake görüntüler ve Holokost inkarı içeren paylaşımların yayılması üzerine kapsamı genişletilmişti.
Telegram kurucusu Pavel Durov ise X’ten yaptığı paylaşımda, “Fransa, insanlara bir dereceye kadar özgürlük veren tüm sosyal ağlara cezai açıdan zulmeden dünyadaki tek ülkedir. Yanlışınız olmasın: Fransa özgür bir ülke değildir” diyerek duruma tepki gösterdi.
French police is currently raiding X’s office in Paris. France is the only country in the world that is criminally persecuting all social networks that give people some degree of freedom (Telegram, X, TikTok…). Don’t be mistaken: this is not a free country.
— Pavel Durov (@durov) February 3, 2026