Turner International 60 yaşında

Dünyanın ikonik yapılarında imzası bulunan, 25 yıldır Türkiye’de de faaliyet gösteren Turner International, 60’ıncı yaşını kutluyor.

1902 yılında Amerika’da kurulan ve dünyanın 60’tan fazla ülkesinde ikonik yapıların inşaat süreçlerinde yer alan Turner’ın ABD ve Kanada dışındaki faaliyetlerden sorumlu uluslararası kolu olan Turner International, bu yıl küresel arenada 60. yaşını kutluyor. 60 yılda uluslararası alanda küresel mirası yerel güç ile buluşturduğu 200’den fazla dev proje gerçekleştiren şirket, Türkiye’de ise 25 yıldır önemli projelere imza atıyor.

Türkiye’de, aralarında İstanbul Finans Merkezi, Türkiye İş Bankası genel merkezi, Ziraat Bankası Genel Merkezi, Şişecam Ankara ve Mersin üretim tesisleri gibi büyük yapıların yer aldığı çok sayıda projeye imza atan Turner International, dünyanın en yüksek binaları olan Burj Khalifa, Merdeka 118 ve Taipei 101 gibi ikonik yapılara da imza attı.

Karşılıklı güven ve saygı bağları

Turner International, 60’ıncı yıl kutlamaları kapsamında Çırağan Sarayı’nda görkemli bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Galanın açılış konuşmasını yapan Turner Construction Başkanı ve Turner International Başkan ve CEO’su Abrar Sheriff, Turner’ın Amerika Birleşik Devletleri’nde başlayan yolculuğunun, bugün dünyanın dört bir yanına yayılmış küresel bir başarı hikâyesine dönüştüğünden bahsederek, “Bu hikâyenin en güçlü ve en anlamlı sayfalarından biri de hiç şüphesiz Türkiye’dir. 25 yıl önce attığımız adımlar, sadece inşaat projelerinden ibaret değildi; bunlar, Amerikan ve Türk insanı arasında kurulan karşılıklı güven ve saygı bağlarıydı” yorumunda bulundu. Türkiye’nin, Turner’ın küresel vizyonunu ve mükemmellik anlayışını tam anlamıyla yansıtan, dinamik bir pazar olduğuna dikkat çeken Sheriff, “Burada sadece binalar değil, aynı zamanda dostluklar, yenilikçi iş birlikleri ve geleceğe dair ortak hedefler inşa ettik” diye ekledi.

Turner’ın Avrupa’dan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Türkiye Genel Müdürü Mehmet Sami Kılıç ise konuşmasında, “Sürdürülebilirlik ve mükemmellik ilkelerimizle, Türk inşaat profesyonelleriyle birlikte çalışarak sektörün geleceğini inşa etmeye ve insan odaklı, çevreye duyarlı kalıcı izler bırakmaya devam edeceğiz. Türkiye, bu hedeflerimize ulaşmak için en önemli alanlardan biri olmaya devam edecektir” derken, Türkiye’nin Turner için ne kadar önemli bir pazar olduğuna vurgu yaptı.

Turner Construction Başkanı ve Turner International Başkan ve CEO’su Abrar Sheriff, Turner International Başkan Yrd. ve COO Jairam Panch, Turner International Avrupa Bölge Müdürü ve Başkan Yrd. Mehmet Sami Kılıç ve Turner International Genel Müdür Yardımcısı İlayda Öner Mermerbaş’ın ev sahipleri arasında yer aldığı galada; Emlak Konut GYO Genel Müdür Danışmanı Metin Tekin ve Genel Müdür Yardımcısı Mecit Altıner, Şişecam CEO Kıdemli Danışmanı Selma Öner, Ziraat GYO Yönetim Kurulu Üyesi Genel Müdür Peyami Ömer Özdilek, TCMB Yapı ve Tedarik Hizmetleri Genel Müdürü Gökhan Elgin, Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Garih ve Genel Müdürü Harun H. Moreno ve Equinix Yönetici Direktörü Aslıhan Güreşçier’e plaket takdim edildi.

İlgili İçerikler

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.