Bu yıl 17’ncisi İş Bankası Maximum Kart’ın ana partnerliğiyle düzenlenen !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, 36 ülke ve 120 yönetmenden toplam 111 filmi sinemaseverlerle buluşturuyor.
“Yurdumun Şairleri” köşesi aracılığıyla uzun yıllardır Türkiye’nin dört bir yanından amatör şairlerin gönlünden kopan şiirleri okuyucularıyla buluşturan Posta gazetesi de festival kitlesinin karşısına ters köşe bir reklam filmi ile çıkıyor.
Tek plandan oluşan uzun çekimler, genellikle izleyiciye düşünmeleri (ama gerçekten düşünmeleri) için fırsat sunar ve bu tarz çekimler de genellikle sanat filmleriyle birlikte anılır. Bu filmde de tek bir planla karşı karşıyayız. Denize karşı oturan adamın yalnızlığını bir parça kırıp, onunla daha fazla empati kurmamızı sağlayan dış ses, bize gündelik hayatın hiç de dışında olmayan bir kesit sunuyor; ta ki izleyici “Festival filmi olsa beğenirsiniz…” yazısı ile karşılaşıncaya kadar. Hemen ardından da ekrana Mersinli emekli öğretmen ve amatör şair Abdullah Aksoy’un “Suçlu” adlı şiiri geliyor. Gazete de sanat için bir araya gelen kitlelere, kendisinin de bir sanatsever olduğunu hatırlatmış oluyor.
Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.
Here you'll find all collections you've created before.