Havas İngiltere, müşterilerinin reklamlarını “uygunsuz içeriklerle yan yana” getirmeleri sonucu, iki platformdaki tüm reklam yatırımlarını askıya aldığını duyurdu.
Havas İngiltere, tüm müşterileri için Google Display Network (GDN) ve YouTube’daki reklam yatırımlarını, müşterilerinin reklamlarının “tartışmaya açık ve tehlikeli içeriklerle” yan yana gelmelerinin ardından, askıya aldığını duyurdu.
Ajansın bu kararı, sektörün gündemini uzunca süredir meşgul eden ve dijital reklam dünyasındaki oyuncuları reklam sahteciliği, ölçümleme, görüntüleme ve marka güvenliğini sağlama gibi konularda harekete geçmeye zorlayan bir dizi adımın ardından geldi.
Dünyanın en büyük reklamvereni Procter&Gamble’ın Chief Brand Officer’ı Marc Pritchard’ın dijital reklam yatırımlarına dair açtığı tartışma böylelikle yepyeni bir boyut kazanmış görünüyor. Pritchard geçtiğimiz ocak ayında gerçekleştirilen ANA (Association of National Advertisers) toplantısında “Dijitali hoş görme devri kapandı. Olgunlaşmamız ve harekete geçmemiz gerekiyor” diyerek, P&G’nin dijital reklam harcamaları konusunda belirlediği kriterleri karşılamayan hiçbir paydaşa ödeme yapmayacağını açıklamış ve sektörün gündemini belirlemişti.
Guardian’a göre Havas, İngiltere’deki müşterileri için yılda 216 milyon değerinde dijital medya harcaması yapıyor. Ajansın GDN ve YouTube reklamlarını askıya alma kararı ise Times’da yer alan ve uygunsuz içeriklerle yan yana gelen reklamları konu alan bir haberin takibine dayanıyor.
Havas İngiltere Başkanı ve Ülke Müdürü Paul Frampton alınan karara ilişkin yaptığı açıklamada “Müşterilerimizin İngiltere pazarında kendileri için en anlamlı bağlam içerisinde, güvenli olduğundan emin olduğumuz ve denetim altında tutulan alanlarda yer almalarını sağlamakla mükellefiz” ifadelerine yer veriyor. Frampton ayrıca, alınan kararın GDN ve YouTube, Havas İngiltere’nin ve müşterilerinin karşılanmasını bekledikleri standartlara uyum sağlayana kadar geçerli olacağını söylüyor.
Marc Pritchard’ın çağrısına ilk gerçek cevabı veren Havas İngiltere’nin açtığı yolda başka ajansların yürüyüp yürümeyeceğini önümüzdeki günler gösterecek.
Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.
Here you'll find all collections you've created before.