Bir olimpiyat kampanyası da Coca-Cola’dan.

Ocak 2016’da marka stratejisini yenileyerek yeni sloganı “Taste the feeling” (Tadını çıkar) ile hedef kitlesinin karşısına çıkan Coca-Cola, 1928 yılından bu yana işbirliği içinde olduğu ve bu yıl Olimpiyat Meşalesi Koşusu’nun sponsorluğunu üstlendiği 2016 Yaz Olimpiyatları şerefine yeni bir kampanya hazırladı.
“Taste the feeling” kampanyasıyla paralel olarak tasarlanan ve Altın Madalya kazanmanın yarattığı his ile gündelik hayatta yaşanan ufak ama mutluluk verici anların yarattığı his arasındaki benzerliğe dikkat çeken kampanya #ThatsGold kapsamında özel ambalajlar da hazırlayan marka, televizyon reklamları ve ilanlarla 23 ülkeden 79 olimpiyat atletine yer veriyor.
Coca-Cola Yaratıcılık ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Rodolfo Echeverria’nın tabiriyle markanın “Coca-Cola’yı anları daha özel kılan basit bir keyif aracı olarak konumlandırmaya çalıştığı” kampanya Ogilvy & Mather Brezilya imzası taşıyor.




KÜNYE
Reklam Ajansı: Ogilvy & Mather Brezilya
CCO: Anselmo Ramos
Kreatif Direktör: Rafael Donato
Yapımevi: Anonymous Content
Yönetmen: Omri Cohen
Müzik: Avicii Music AB / Avicii feat Conrad