Algida mutluluğa yatırım yapıyor

Konya’da 100 milyon doları aşan dev bir yatırım yapan Algida, hem Türkiye pazarını daha da büyütmeyi hem de 16 ülkeye yaptığı ihracatın yanı sıra Ortadoğu ve Afrika’yı hedefliyor.

Algida mutluluğa yatırım yapıyor

Türkiye pazarına girdiği 1990 yılından itibaren kişi başı dondurma tüketimini 13’e katlayan Algida, Konya’da yapılacak dev yatırımla pazarı daha da büyütmeye hazırlanıyor.

16 ülkeye dondurma ihraç eden Algida, 100 milyon doları aşkın bütçeyle tamamlayacağı Konya Fabrikası’ndan Ortadoğu ve Afrika’ya açılmayı hedefliyor. Türkiye’de Çorlu’dan sonra ikinci, tüm dünyada 35’inci Algida üretim tesisi olacak Konya Fabrikasının önümüzdeki yılın mayıs ayında üretime başlayacağı öngörülüyor. Dünyadaki ilk LEED sertifikalı dondurma fabrikası olması planlanan tesiste, yağmur ve yüzey suyunun yeniden kullanımı, ısı geri kazanımı, yerinde atık ayrıştırma gibi ileri çevre kriterleri uygulanacak.   

297 bin metrekarelik alana kurulacak fabrika, dünya genelinde inşa edilecek tüm Algida fabrikalarında “örnek tasarım” olarak kabul edilecek. Örnek tasarım, yapının tescil edilerek standardize edilmesi anlamına geliyor. Çorlu’daki Algida fabrikasından çok farklı bir tasarım ve sistemle inşa edilen Konya Fabrikası, her biriminin ayrı ayrı büyüyebilmesine olanak verecek şekilde tasarlanıyor.

Üretime 295 kişiyle başlanacak ve istihdamda öncelikli olarak Konya bölgesi tercih edilecek. Dünyanın en iyi üretim standartlarının uygulanacağı teknolojilerle üretimde hız ve esneklik de artacak. Türkiye’de her mevsim dondurma tüketilebileceğini anlatmak için yaptığı çalışmaları yeni bir reklam kampanyasıyla destekleyen Algida, giderek artan dondurma tüketimi için de Konya’dan tedarik sağlayacak. 

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.