Evdeki mevcut televizyonların internet üstünden yayınları almasını sağlayan ve isteğe bağlı program izlemeyi mümkün kılan
AirTies, evdeki mevcut televizyonların internet üstünden yayınları almasını sağlayan ve isteğe bağlı program izlemeyi mümkün kılan IPTV alıcısını üretti. AirTies, tamamen yerli kaynaklarla gerçekleştirilen ve M-140 adı verilen kutusuyla önce Rusya, ardından Avrupa ve ABD pazarına girecek.
AirTies geliştirdiği tüm teknolojilerde ve ürünlerde olduğu gibi, IPTV alıcısını da son kullanıcı için günlük hayatın sıradan ve alışılmış bir parçası haline dönüştürüyor. İstenen programın arzu edildiği zaman seyredilmesi için internet üstünden transfer edilmesi anlamına gelen IPTV, AirTiesınTürk mühendisleri tarafından yeniden yaratıldı.
Kablosuz ağlar ve genişbant internet erişimi konusunda ürün ve çözümler geliştiren AirTies, dünyada televizyon izleme alışkanlıklarını değiştiren IPTV alıcısının üretimini Türkiyede gerçekleştiriyor. 30 yıl çalıştığı Silikon Vadisinde ABDde teknolojiye yön veren 10 kişi listesine girmeyi başaran Bülent Çelebinin 2003te Türkiyede kurduğu AirTies böylece dünyanın sayılı STB (Set-Top-Box) üreticilerinden biri oldu. AirTies Ar-Ge departmanı tarafından Sabancı Üniversitesi ortaklığıyla, tamamen yerli kaynaklarla geliştirilen STBye M-140 adı verilirken, cihaz sahip olduğu özelliklerle dünyada pek çok ilke imzasını attı.
4 yıl önce AirTiesı kurarken, hedeflerini Tamamen yerli kaynaklarla bir dünya markası olmak olarak belirlediklerini hatırlatan AirTies Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Çelebi, genç bir şirket olarak henüz dünyada çok yeni olan bir teknolojiye imza atmaktan ve en önemlisi de bunu Türkiyedeki Ar-Ge ekibi ile geliştirmekten büyük gurur duyduklarını vurguladı.
Özellikle internet servis sağlayıcıları ve içerik üretenler tarafından beklenen IPTV’nin Türkiyede de içerik ve dağıtım açısından 2008 yılının son çeyreğinde hayata geçirilmesi planlanıyor. Teknolojik alt yapı hazır olduğu anda AirTiesın M-140 ile IPTVye geçişi sağlayacağını ifade eden Çelebi, M-140lar fiberoptik kablo ile internet bağlantısı olan yerlerde en verimli şekilde kullanılabilecek. Ancak normal bakır tellerle sağlanan hızlı ADSL bağlantısında da sorunsuz bir şekilde internet üzerinden TV yayınları izlenebiliyor dedi. Çelebi, IPTVnin görüntü kalitesinin geleneksel televizyonlardan çok daha iyi olacağını belirtirken, İnternet üzerinden yüksek çözünürlüklü (HD) yayınlar yapmak için VDSL gerekiyor. VDSL2 altyapısı ile Türkiye de HD yayınlara geçebilecek diye konuştu. Akademik çıktıların toplumsal ve ekonomik değere dönüştürülmesine Sabancı Üniversitesinin çok önem verdiğini belirten öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Özgür Gürbüz ve Yrd. Doç. Dr. Özgür Erçetin, bilimsel araştırmalarının gerçek bir üniversite-sanayi işbirliğinde hayat bulmasından mutluluk duyduklarını dile getirdiler.
M-140 İLE TÜRKİYE MERKEZLİ DÜNYA MARKASI OLACAĞIZ
AirTies olarak odak noktalarının yurtdışı pazarlar olduğunu kaydeden Bülent Çelebi, konuşmasına şöyle devam etti: Hedefimiz, Türkiye sınırları içinde katma değer yaratan, Türkiyenin örnek şirketi olarak dünyaya açılmak. Çünkü AirTiesın Türkiyedeki başarısı, Ar-Ge gücünden kaynaklanıyor. Biz Türkiyenin teknoloji alanında dünya markası yaratma hedefi için talibiz. STBnin bu hedef için çok önemli bir kilometre taşı olacağına inanıyoruz. Bugüne kadar Türkiye pazarında önemli başarılara imza attık, hızla büyüdük. Ama AirTies bununla yetinmeyecek, bizden yeni haberler duymaya devam edeceksiniz.
Çelebi, AirTiesın önümüzdeki 5 yıl içindeki hedefini ise Ortadoğu, Doğu Avrupa ve Kuzey Afrikayı kapsayan EMEA bölgesinde liderlik olarak özetledi.
M-140ın tamamen AirTiesın Ar-Ge gücü ile gerçekleştirilmiş olmasının her şeyden önemli olduğunu ifade eden AirTies Ar-Ge Bölüm Başkanı ve AirTies kurucu ortaklarından Metin Taşkın, bu gücün de etkisiyle M-140ın diğer IPTV alıcılarından üstün olan yönlerini ise şöyle açıkladı:
Son kullanıcı açısından kurulumu ve kullanımı çok kolay, az yer kaplayan, sessiz, düşük maliyetli bir kutu. Bununla birlikte, internet kullanımı, uzaktan yönetim ve güncelleme, tak çalıştır gibi özellikleri var. Opsiyonel olarak eklenebilecek bir USB adaptör sayesinde ev içerisinde kablosuz video aktarımına imkan veren bir ürün olmasıyla benzerlerinden ayrılıyor. Kablosuz video aktarımında genelde karşılaşılan görüntü kalitesi problemlerini çözen, patent başvurusu yapılmış, AirTies’a özgü “Mesh” teknolojisini kullanıyor. Bunun yanında, güvenlik ve kaliteli kablosuz iletişim ayarlarını otomatik olarak yapıyor. Kullanıcın bir düğmeye basması yeterli. Bu yönleriyle, servis sağlayıcılarının kurulum ve kullanıcı desteği maliyetlerini de minimumda tutmalarına büyük destek veriyor. AirTiesın geleneksel olarak güçlü satış sonrası desteği de göz önünde bulundurulursa, IPTV alanında çok farklı ve kaliteli bir seçenek sunan bir ürünümüz var.
Türkiyede uzun zamandır hayali kurulan üniversite sanayi işbirliğinin en önemli örneklerinden birini hayata geçiren Sabancı Üniversitesi öğretim görevlilerinden Dr. Özgür Gürbüz ve Dr. Özgür Erçetin üniversitenin katkılarını şöyle açıkladı:
Airties M-140, TTGV ve TEYDEB tarafından desteklenen Kablosuz Örgü (Mesh) Ağlar Projesinin bir sonucu. Bu projede AirTies erişim noktalarına örgü özelliği ve ağ üzerinden görüntü/video trafiğinin kaliteli bir şekilde taşınabilmesi için yeni algoritma ve protokoller tasarlandı. Projede iki yıl boyunca altı lisans ve bir lisansüstü öğrencimiz görev aldı. Proje sonucunda patent alındı ve bu süreçte yapılan çalışmalar bilimsel makale haline getirilerek yayımlandı.
Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.
Here you'll find all collections you've created before.