MediaCat

2015’in tarihe geçecek manşetleri

2015’te ülkede ve manşetlerde öne çıkanlar…

2015’in tarihe geçecek manşetleri

Eğri oturalım ama doğru konuşalım. Türkiye berbat bir yılı geride bıraktı. Geriye dönüp manşetleri topluca incelediğimizde atlattığımız badirelerin ne kadar çok olduğunu fark ettik. Ülkemiz gündem bakımından zaten hayli zengin ancak 2015, çok ama çok fazla olaya sahne olmuş.

Ajans Press’in temin ettiği, 1 Aralık 2014 ila 30 Kasım 2015 tarihlerinde yayımlanan 22 gazetenin 7691 manşetini (Yeni Yüzyıl 5 Kasım’da yayın hayatına başladı) ön elemeye tabi tutan MediaCat yazı işlerinin ardından jüri en iyileri belirledi.

Değerlendirme kriterleri

Jüri manşetleri şu kriterlere göre değerlendirdi:

  • İfade gücü ve çarpıcılığı
  • Merak uyandırması
  • Espri barındırması
  • Genel görsel ve grafik estetik
  • Hakaret, küfür, aşağılama ve nefret söylemi içermemesi

Seçici kurul

2015’in en iyi manşet ve kapakları seçici kurulu şu isimlerden oluştu:

Habitus Araştırma Kurucu Ortağı Dr. Aybil Göker, Bernaylafem Ajans Başkanı Berna Sağlam Naipoğlu, Mindshare Türkiye CEO’su Bülent Yar, Gazeteci Candaş Tolga Işık, FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, Lowe İstanbul ECD’si Emrah Akay, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Gürgen, Oyuncu Levent Üzümcü, Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Selçuk Tepeli, Sunucu Simge Fıstıkoğlu, Oyuncu ve Ajans Tuba Creative Leader ve oyuncu Tuba Ünsal, Çizer Yılmaz Aslantürk ve MediaCat Genel Yayın Yönetmeni Pelin Özkan.

İşte yüzlerce olayı ön plana çıkaran binlerce manşetten en iyi 10 tanesi…

Yılın Manşeti

BATSIN BU DÜNYA
Posta, 3 Eylül 2015

Ege Denizi bu yaz yüzlerce mülteciyi yuttu. Suriye’de beş senedir süren savaştan kaçanların yaşadıkları dram Eylül ayı başında çekilen bir fotoğrafla dünya sahnesine taşındı. DHA’dan Nilüfer Demir’in imzasını taşıyan, üç yaşındaki Aylan’ın kıyıya vurmuş cansız bedeninin fotoğrafı dünya basını ve sosyal medyaya okkalı bir tokat attı; bir süre de olsa dünyanın geri kalanının da yaşanan drama dikkat kesilmesini sağladı. Posta’nın cesurca kullandığı bu fotoğraf ve attığı manşet, jüri tarafından yılın manşeti seçildi.

2015’in tarihe geçecek manşetleri

İlerlemek için sayfa numaralarını kullanabilirsiniz.

İlgili İçerikler

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.