MediaCat

2013’ün yasaklı reklamları

2013 yılında gün yüzü göremeden yasaklanan reklamlar serisi…

2013’ün yasaklı reklamları

2013 yılı sona ererken, tüm yılın en iyi ve en kötülerini belirlemek ve listeler çıkarmak adettendir. Bu yılın da en iyileri ve en kötüleri arasında öyle reklamlar var ki, ya ekran yüzü bile görememiş ya da yayınlanmaya başladıktan hemen sonra biraz fazla ‘riskli’ bulunarak yayından kaldırılmışlar. Ya da aşırı bikini ve krema kullanımından ötürü müstehcen oldukları düşünülmüş. İşte bu sınıfa dahil olan reklamlar…

Birleşik Krallık’tan bir domain sitesi Go Daddy’yi aratmıyor!

Yılların Go Daddy’si bile kendisini meşhur eden, provokatif içerikli Super Bowl reklamları yayınlatmaktan vazgeçmişken, firmanın İngiliz meslektaşı Dreamscape Networks aynı bayrağı taşımaya seve seve gönüllü oluyor.

Haziran ayında yayına giren bir Dreamscape Networks reklamı ülkenin Reklam Standartları Makamı (Advertising Standards Authority – ASA) tarafından yasaklandı. Reklam, patronunu (Pamela Anderson) asistanıyla bikiniler içinde, krema eşliğinde oynaşırken hayal eden bir adama yer veriyor. ASA’nın reklamı yasaklama gerekçesi, Dreamscape Networks’ün kadınları metalaştırması yönünde olurken, firmanın savunması da reklam filminin tam aksine kadınları özgüvenli, dinamik ve çekici iş profesyonelleri olarak tasvir ettiği şeklinde verilmişti. Kimin haklı olduğuna siz karar verin!

[youtube]http://youtu.be/5RmZ5HvkkWg[/youtube]

İlerlemek için sayfa numaralarını kullanabilirsiniz. Kaynak: Business Insider

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.