MediaCat

X’te gelir paylaşımında yeni dönem

X içerik üreticilerine yapacağı ödemeleri etkileşime göre belirleyecek.

İçerik üreticilerine gelir paylaşımı yoluyla para kazandıran sosyal medya platformu X, ödeme politikasında değişikliğe gitti. Daha önce içerik üreticileri, yanıtlarda gösterilen reklamlardan elde edilen reklam gelirinin bir yüzdesini alıyordu. Bunun yerine yeni dönem gelir paylaşımında etkileşim baz alınacak. Platform, içerik üreticilerine doğrudan X’in premium kullanıcılarından gelen içerikleriyle etkileşime dayalı olarak ödeme yapak.

Yeni dönemde X içerik üreticileri etkileşimi artıran paylaşımlardan kazanç sağlayacak. Bu hamle, içerik üreticilerinin, kullanıcıları yanıt vermeye ya da yorum yapmaya yönlendirerek tartışmaları artıracak hatta kullanıcıları kızdırma maksadıyla tasarlanmış paylaşımları artırmalarına yol açabilir.

X, içerik üreticileri için ödeme yüzdelerinde değişiklik olup olmayacağına dair bilgi paylaşmadı ancak konuya ilişkin paylaşımda toplam premium kullanıcı sayısı ne kadar artarsa gelirlerin de o kadar çoğalacağı ifadesine yer verdi.

İlgili İçerikler

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.