MediaCat

IMAX with Laser Türkiye’de

Yeni nesil sinema deneyimi sunan IMAX with Laser teknolojisi, CineNova Marmara Forum’da gerçekleştirilen Joker: İkili Delilik özel gösterimi ile tanıtıldı.

IMAX’in 4K çözünürlüklü lazer projeksiyon teknolojisi IMAX with Laser, heyecanla beklenen Joker: İkili Delilik filminin basın mensuplarına özel gösteriminin ardından Türkiye’de ilk kez sinemaseverlerle buluşmaya başladı. Teknolojinin tanıtımı için 2 Ekim tarihinde gerçekleştirilen gösterimde basın mensupları ile bir araya gelen CineNOVA Kurucusu Muzaffer Yıldırım sinema sektörünün geleceğine, IMAX Kıdemli Başkan Yardımcısı John Schreiner ise IMAX’in gelişmiş sinema deneyimi sunan teknolojisine dair bilgiler paylaştı.

İstanbul’da CineNOVA Marmara Forum’da ve Ankara’da CineNOVA Gordion’da deneyimlenebilecek olan IMAX with Laser teknolojisi, 4K lazer projeksiyonlar ile kristal netliğinde görüntüyü geniş renk yelpazesi ile sinemaseverler ile buluşturuyor. Bu teknolojiye uygun olarak tasarlanan stadyum tarzı oturma düzeni, her koltuğa eşit dağılan ve Türkiye’de bir ilk olan 12 kanallı çok fonksiyonlu ses sistemi ve görüntü kalitesini artırmak üzere yeniden düzenlemeye imkân sağlayan DMR® (Digital Remastering) teknolojisi, sinemaseverlere benzersiz bir deneyim yaşatıyor.

IMAX Kıdemli Başkan Yardımcısı John Schreiner, CineNOVA Kurucusu Muzaffer Yıldırım IMAX Kıdemli Başkan Yardımcısı John Schreiner, CineNOVA Kurucusu Muzaffer Yıldırım

IMAX with Laser teknolojisinin Türkiye’de ilk kez görücüye çıktığı gösterim öncesi basın mensupları ile bir araya gelen CineNOVA Kurucusu Muzaffer Yıldırım, “Yeni IMAX teknolojisi Türkiye’de ilk defa bizim sinemamızda gösteriliyor. Sinema salonlarımız IMAX standartlarına uygun özelliklerle kişiselleştirilerek yepyeni salonlar haline getirildi. Bir önceki IMAX ile bu yeni IMAX’in görüntü kalitesi farklı ve sinemaseverlerin bunu görmek için özellikle Marmara Forum’a geleceklerini düşünüyorum. Üstün lazer projeksiyon teknolojisi IMAX’e yatırım yapmayı sürdüreceğiz” dedi.

Pandemiden bu yana yapılan spekülasyonlardan dolayı salon sayısının düştüğünü fakat sinemanın öleceğine hiç ihtimal vermediği söyleyen Yıldırım, içerik kalitesinin öneminin de altını çizdi. “2002’de Mars’ı kurduğumda 18 milyon seyirci vardı, bıraktığımda 72 milyondu. Geçen sene depreme rağmen 35 milyon seyirci vardı. Bu sene 40 milyon civarında seyirci olacağı düşünülüyor. İddialı yabancı içerikler var ama yeterince yerli içerik hâlâ yok. Ülkemizdeki tüm yapımcıların, oyuncuların ve yönetmenlerin üretmesi lazım. 140-150 film çekilirken, box office’de 10 film belirleyici oluyor” diyen Yıldırım; Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz, Gupse Özay, Şahan Gökbakar, Gülse Birsel gibi isimlerin yeni yapımlarla durağanlığı kırabileceklerini belirtti. Yıldırım ayrıca, Gupse Özay ve Feyyaz Yiğit ile projeler gerçekleştireceklerinin de müjdesini verdi.

Joker: İkili Delilik’in yapım sürecine yönetmen Todd Phillips ile birlikte çalışarak başladıklarını, Phillips’in bu filmi IMAX kameraları ile çektiğini ve yine IMAX’e ait olan DMR teknolojisiyle düzenlediğini belirten IMAX Kıdemli Başkan Yardımcısı John Schreiner, “Bu salonda izlediğiniz her film aslında sizin için her aşamada geliştirilmiş ve kişiselleştirilmiş olarak sunuluyor. 2025 yılında da IMAX için çekilmiş iddialı 14 Hollywood yapımını izleyicilerle buluşturacağız. Çok dolgun içeriklerle karşınızda olacağız” dedi.

İlgili İçerikler

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.