MediaCat

Tek seçenek Whopper olsaydı

Burger King Avusturya, menüsündeki Whopper hariç her şeyi demokrasi için kaldırıyor.

Avusturya 29 Eylül’de düzenlenecek genel seçime hazırlanırken, anketler seçimi aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi’nin (FPÖ) kazanacağını öngörüyor. Seçimlere kısa süre kala Burger King, seçme hakkının anlamını tüm menüsünü tek seçenekle kısıtlayarak hatırlatıyor.

Jung von Matt Donau işbirliğiyle hayata geçirilen çalışmada Avusturya’daki kimi Burger King restoranlarına gelenler, alışkın oldukları menü yerine bir gün boyunca yalnızca Whopper ile karşılaştı. Kendilerine tek seçeneğin Whopper olduğu söylenen konukların şaşkınlıkları ve hoşnutsuzlukları gizli kameralarla kaydedilirken, neden seçeneksiz kaldıklarıysa daha sonra açıklandı.

Avusturyalılara demokrasinin ve seçime katılmanın önemini hatırlatan kampanya, sosyal medyada #DieWahlIstNichtEgal etiketiyle destekleniyor.

Burger King Avusturya Genel Müdürü Jan-Christoph Küster, “Burger King toplumun kalbinde yer alıyor. Kapımız geniş seçenekler arasından seçim yapmak isteyen herkese açık. 29 Eylül’de seçme hakkına sahip olan tüm Avusturyalıların sandığa gitmesine katkıda bulunmanın ve onları teşvik etmenin önemli olduğu düşüncesindeyiz” açıklamasında bulunuyor.

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.