MediaCat

Sektörden bir Metin Arolat geçti…

Şarkılarıyla hafızalara kazınan Metin Arolat, aynı zamanda sayısız reklam filmine imza atmış bir yönetmendi. Geçtiğimiz günlerde son yolculuğuna uğurladığımız Arolat’ı, hayatlarına dokunduğu reklamcılardan dinliyoruz.

Ünlü şarkıcı ve yönetmen Metin Arolat, geçtiğimiz hafta sahne performansı sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu 52 yaşında aramızdan ayrıldı. Ani vefatıyla sevenlerini yasa boğan Arolat, Teşvikiye Camii’ndeki cenaze töreninin ardından son yolculuğuna memleketi İzmir’de uğurlandı.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra Amerika’da reklamcılık eğitimi alan Arolat, kariyerine reklam sektöründe başladı. 1995 yılında “Ayrılık Olmaz” isimli albümü ile müzik piyasasına giriş yaptı ve uzun yıllar müzik ile reklam kariyerini birlikte yürüttü. Sanat camiasının sevilen isimlerinden Metin Arolat, reklam yönetmenliği yaptığı süreçte bu sektörden de pek çok ismin hayatına dokunarak farklı izler bıraktı.

Come to Movida Yaratıcı Başkanı Oğuzhan Akay “kadim arkadaşım” diye andığı Metin Arolat’a şu sözlerle veda etti: “Metin’le dostluğumuz 30 yıl önce başladı. TV’den reklam setlerine, kurgu odalarına, radyoya, konserlerine değin beraber olduğumuz zamanlarda sadece iş arkadaşı değil, arkadaş olarak da çok anlar paylaştık. Bunu neden dedim? Çünkü bu sektörde iş varsa arkadaşsın. Sonra kimse kimseyi aramaz. Biz daima arkadaşlığımızı sürdürebildik. O içi dışı bir, pozitif, duyarlı, yaratıcı biriydi. Yokluğunu hep hissedeceğim. Özleyeceğim. Gülen yüzüyle hatırlayacağım. Kafamda ‘dert değil’ şarkısı çalarken, kendimi motive edeceğim. Güle güle Metin. Güle güle güzel insan. Hep hatırlanacaksın. Hatırlandıkça yaşayacaksın.”

aRthuR Istanbul Kurucu Ortağı Can Faga, Arolat ile ilk karşılaşmasını ve kariyer öyküsündeki yerini şöyle anlattı: “2002 yılı. Ogilvy’de stajyerim. Aylaaar süren staj dönemi. O zaman kolay değil öyle havalı reklam ajanslarına girmek. Umudum kırılmış reklamcı olmasam mı karar veremiyorum. Fanta Gençlik Festivali’nin filmini çekeceğiz. Hani Teomanlı, Şebnem Ferahlı, Mor ve Ötesili olan. Yönetmen de Metin Arolat. “Aaa geçen yaz az dağıtmadık şarkılarıyla yönetmen miymiş aynı zamanda?” Neyse. Hayatımın ilk setiydi. Belki de en güzeliydi. Set bitti ekip gitmemişti. Şimdiki gibi hiç değil yani. Bütün gece muhabbetlerin, kahkahaların ardı arkası kesilmedi. Sonra bu çocuk da kararını verdi tabii. Bu kadar güzel insanın çalıştığı bir “iş” için her şeye değerdi. Sıktık dişimizi. Sağ ol Metin abi.”

Cian İstanbul Kurucusu ve Yaratıcı Başkanı Cihan Kavaklıpınar‘ın da “Metin abi”siydi Arolat. Kavaklıpınar da samimiyeti ve pozitif enerjisiyle andığı Arolat’a şu sözlerle “hoşçakal” dedi: “90’ların 90’lar olduğu zamanlarda Metin Arolat benim için televizyon ekranında ünlü bir şarkıcıydı. Ben de lise günlerindeydim. Aradan yıllar geçti. 2007 yılında Güzel Sanatlar’ın bir toplantı odasında karşımdaydı Metin abi. Bir reklam senaryosu konuşuyoruz. Ben genç bir yazar olarak filmi anlatıyorum, o da hiç konuşmadan dinliyor. Ne kadar da ciddi bir adammış diyorum içimden. Acaba sevdi mi filmi, beğendi mi diye düşünüyorum bir yandan. Senaryo bitti, gülmeye başladı. ‘Sen filmi sevmişsin, çok güzel yaparız bunu’ dedi. Benim de heyecanım biraz olsun azaldı. O gün belki iki saat çok güzel sohbet etmiştik. Sonrasında birlikte yaptığımız işlerde de hep farklı bir enerjisi vardı. İlk karşılaşmamızı yazdım ama şimdi düşünüyorum onunla her görüştüğümüzde samimi ve eğlenceli karakterini hep hissettim. Eminim, onu tanıyan herkes böyle hissetmiştir. Güzel enerjinle hep özleneceksin, hoşçakal…”

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.