MediaCat

Cadılar Bayramı’nın anavatanı

Cadılar Bayramı’nı sahiplenen İrlanda’dan tüm dünyaya davet.

Yaklaşmakta olan Cadılar Bayramı’nı bir turizm fırsatına çevirmek isteyen İrlanda, Publicis Londra imzalı karanlık kampanyasında Cadılar Bayramı’nın köklerinin kendi geleneklerine dayandığını anlatıyor.

Yönetmen Leonn Ward’un 16mm tercih ettiği siyah-beyaz filmde dış ses, Cadılar Bayramı’nın binlerce yıl öncesindeki doğuşunu İrlanda doğasının “ürkütücü” güzelliği ve etkileyici müziği eşliğinde anlatıyor. İrlanda Turizm Ofisi, festival geleneklerinin dönüşerek günümüze ulaştığı kampanyayla herkesi Cadılar Bayramı’nı doğduğu topraklarda deneyimlemeye davet ediyor.

İrlanda Turizm Ofisine göre, Cadılar Bayramı’nın kökleri İrlanda tarihinde, Samhain festivalinde saklı. 2 bin yılı aşkın süre önce adalılar, Samhain adlı festivalde yaşayanlar ile ölüler arasındaki perdenin incelişini kutluyordu.

Cadılar Bayramı’nın dünyanın en sevilen festivallerinden biri olmasına rağmen yaklaşık 2 bin yıl önce İrlanda’da Kelt kültüründe ortaya çıktığının bilinmediğini söyleyen İrlanda Turizm Ofisi CEO’su Alice Mansergh, “İzini akademisyenler ve uzmanlarla birlikte sürdüğümüz hikâyeyi sahneler, hikâye anlatımı ve kültür aracılığıyla günümüz cazibesiyle hayata geçirdik” diyor.

Publicis Londra CCO’su Noel Bunting ise “Dünya karnaval için Rio’ya, Oktoberfest için Münih’e akın ediyorsa, Cadılar Bayramı için niçin İrlanda’ya gitmesin? Kampanyanın bu denli güzel hazırlanmasından ve benzersiz olmasından gurur duyuyorum. Tıpkı İrlanda gibi eşsiz ve güzel” yorumunda bulunuyor.

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.