MediaCat

Yaşlanmanın güzelliği

Dove yeni kampanyasında yaşlılığa ve güzelliğe dair önyargıları karşısına alıyor.

Dove’un bu yılın başlarında paylaştığı bir araştırma, günümüzde her üç kadından ikisinin genç görünme baskısı yaşadığını ve bu bağlamda güvensizlik hissindeki artışta piyasadaki yaşlanma karşıtı ürünlerin bolluğunun payı olduğunu ortaya koyuyor. Toplumdaki güzellik anlayışına hassasiyeti yeniden kazandırmak ve güzelliği endişe unsuru değil, mutluluk ve özgüven kaynağı haline getirmeyi hedefleyen Dove, yeni kampanyası “Beauty Never Gets Old” ile bu kez sektördeki yaşlanma karşıtı damgalamaya karşısına alıyor ve her yaştan kadına ve kız çocuklarına yüklenen gerçekdışı güzellik beklentilerine meydan okuyor.

Dove Beauty Bar’ın 67’nci yıldönümü vesilesiyle hazırlanan Edelman imzalı kampanya yaşlılığın nasıl bir şey olduğuna dair farklı gerçekleri sahneye taşıyor. Yaşlı kadınların da aynı derecede göz kamaştırıcı olduğunu, yaşlanmanın güzel olduğunu gözler önüne seren çalışmada yaşlanma tehditten ziyade güç olarak sunuluyor.

Edelman Yardımcı Kreatif Direktörü Megan Skelly, “Yaşlılık damgasıyla mücadelede kız çocuklarının ve kadınların örnek alabileceği güzel, göz alıcı, özgüvenli, bıçkın görünürlüğünü artırmaktan daha iyi bir yol olabilir mi? Eğer yaşlanmak böyle bir şeyse neden korkuyoruz? Yaşlanmaya karşı damgalama ve önyargı, diğerleriyle birlikte medyada ve reklamcılıkta hüküm sürmeye devam ediyor ve bize art arda klişeler sunuyor. Bugün yaşlanmak şöyle oluyor: neşe, tarz, güç ve tavır dolu ” diyor.

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.