MediaCat

X reklamverenlere dava açtı

Davada GARM bünyesindeki reklamverenlerin platforma sistematik yasadışı reklam boykotu uyguladığı iddia ediliyor.

X Corp. (eski adıyla Twitter), kendisine milyonlarca dolar zarara mal olan reklam boykotu nedeniyle Dünya Reklamverenler Federasyonu’nu (WFA) ve bünyesindeki inisiyatif Global Alliance for Responsible Media’ya (GARM) dava açtı.

Teksas’ta federal mahkemede açılan davada yüzlerce reklamverenin üye olduğu GARM’ı antitröst yasalarını ihlal etmekle itham eden X, reklamverenlerin, platformun marka güvenliği standartlarına uygunluğuna dair endişe bahanesiyle boykot edilmesini koordine ettiğini öne sürüyor.

Platformda “Reklamverenlere açık mektup” başlığıyla bir makale paylaşan X CEO’su Linda Yaccarino, fikir pazarının baltalanmasının ve bazı görüşlerin yasadışı bir boykot nedeniyle diğerleri kadar finanse edilmemesinin insanları incittiğini ifade ederek, söz konusu davranışın sektör için bir leke olduğunu ve devam etmesine izin verilemeyeceğini belirtti. CEO Yaccarino, dava kararını X kullanıcılarıyla da bir videoyla  paylaştı.

GARM, 2019 tarihli Christchurch cami saldırılarının Facebook üzerinden canlı yayınlanması sonrası aynı yıl kurulmuştu. Dijital medya platformlarında yasadışı ya da zararlı içerikler ile bunlar üzerinden reklam yoluyla gelir sağlanması sorunuyla mücadeleye yönelik sektörler arası bir inisiyatif olan GARM’ın 100’ü aşkın üyesi arasında Procter & Gamble ve Unilever gibi reklamverenlerin yanı sıra Meta Platforms, YouTube, TikTok gibi teknoloji şirketleri de bulunuyor.

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.