MediaCat

Nvidia’nın piyasa değeri Apple’ı geçti

Piyasa değeri 3 trilyon dolara ulaşan Nvidia, dünyanın en değerli ikinci şirketi konumuna yükseldi.

Çarşamba günü hisseleri yüzde 5’in üzerinde artışla 1224 dolar seviyelerini gören Nvidia’nın piyasa değeri 3 trilyon dolara ulaştı. Dünyanın en değerli şirketleri sıralamasında Apple’ın önüne geçen çip üreticisi, Microsoft’tan sonra ikinci sıraya yerleşti.

Silikon Vadisi’nde dengelerin değişmeye başladığının ilk göstergesi, Apple’ın uzun yıllar elinde tuttuğu zirveyi yılın başlarında Microsoft’a kaptırmasıydı. Microsoft, ChatGPT’nin üreticisi OpenAI’ya yaptığı yatırımlarla büyümesini ivmelendirirken, Apple yapay zekâ trenine atlamakta geciktiği yönünde eleştirilere maruz kaldı.

Kaynak:companiesmarketcap.com Kaynak:companiesmarketcap.com

Yapay zekâ çip üretimindeki öncü konumuyla yükselişine devam eden ve 2024’ün ilk çeyreğinde 26 milyar dolar gelir açıklayan Nvidia, mart ayında bir öncekinden 30 kat daha hızlı çalışan yeni yapay zeka çipini tanıttı. Şirket; Amazon, Google, Microsoft ve OpenAI gibi teknoloji devlerinin bu yeni çipi bulut bilişim hizmetlerinde ve kendi yapay zekâ ürünlerinde kullanmalarını beklediğini açıkladı.

3 trilyon dolara ulaşan piyasa değeriyle Apple’ı üçüncü sıraya gerileten şirket, büyük teknoloji şirketlerinin milyarlarca dolar harcadığı veri merkezleri için kullandığı yapay zekâ çiplerinin üretiminde tahmini yüzde 80 pazar payını elinde bulunduruyor.

İlgili İçerikler

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.