MediaCat

“İş’in aslı itibar”

RepMan İtibar Araştırmaları Merkezi’nin düzenlediği RepMan Forum’da bu yıl kriz döneminde itibar yönetimi tartışıldı.

“İş’in aslı itibar”

RepMan İtibar Araştırmaları Merkezi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen RepMan Forum, Krizler Kaosa Dönüşürken İtibarı Yönetmek başlığıyla 11 Nisan Perşembe Life Solutions Türkiye ve Zorlu Holding desteğiyle Maslak Orjin’de gerçekleşti.

Forumun açılış konuşmasını yapan Index Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve 2017-2018 Dönemi TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, “İş’in Aslı İtibar” başlıklı konuşmasında itibarın kati suretle hata kaldırmadığını, kriz ve kaos dönemlerinde temel noktanın güven ve istikrar sağlamak olduğunu söyledi. Bilecik konuşmasında ülkemizin uzun dönemli uygulamalarla çağdaş eğitimle, bilim ve teknolojiye öncelik vererek her türlü krizin üstesinden gelerek ülke itibarını uluslararası düzeyde yükseltebileceğini vurguladı.

Bilecik’in ardından ZENNA Kurumsal Marka Araştırmaları Kurucu Başkanı Nuran Aksu RESPECT 2019 İtibar Eğitimleri Araştırması’nın özet sonuçlarını katılımcılarla paylaştı. 1002 kişiyle gerçekleştirilen araştırma kapsamında katılımcıların yüzde 84’ü ekonomik krizin olduğunu söylerken yüzde 72’si harcamalarını azaltarak ve ürün-fiyat dengesinde alternatifleri seçerek krize karşı tedbir aldıklarını belirtti. Çalışanların yüzde 64’ü çalıştıkları şirketin krizden etkilediğini ve alınan önlemlerin başında işten çıkartma, departman küçültme, eğitimleri ve teknolojik harcamaları azaltma ve özellikle (yüzde 22 oranında) sosyal sorumluluk projelerinin durdurulması olduğunu söyledi.

Katılımcıların sadece yüzde 10’u şirketlerin bu dönemde toplumun yanında olduğunu düşünürken katılımcıların kriz dönemlerinde şirketlerden işlerini etik, şeffaf, hesap verebilir ve adil yönetim ilkeleriyle yönetmelerini, ürün hizmet kalitesini korumalarını ve fiyat eder dengesini dengeli tutmalarını bekliyorlar.

Merak edenler, araştırmanın tamamına buradan ulaşabilirler.

Bir yaşam tarzı: Kriz

2018 yılında kaybettiğimiz Güngör Uras anısına düzenlenen özel bir oturumun da gerçekleştiği forumda Ekonomi Yazarı Uğur Gürses moderatörlüğünde Konda Genel Müdürü Bekir Ağırdır ve Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Gürgen krizin yarattığı kaostan çıkış yollarını tartıştılar.

Oturumu reel sektörün hiç olmadığı kadar borçlu şekilde krize yakalandığını belirterek açan Uğur Gürses’in ardından söz alan Bekir Ağırdır dünyanın metropolleştiğini, artık hayat katmanlarının çok boyutlu olduğunu ve bu çok boyutluluğun içinde krizi yönetmenin daha da zor olduğunu belirtti ve “artık krizin yaşam tarzının bir gerçeği haline geldiğinin” altını çizdi. Türk insanının krizi güvenle ve temasla eşleştirdiğini belirten Ağırdır, krizden çıkış noktasında samimiyetin, sahiciliğin, adaletin ve vizyonun önemli olduğunu, hayatın her alanına giren her konuda çok katmanlı düşünmek her boyutu düşünerek hareket etmenin gerektiğini belirtti.

Forum kapsamında konuşma yapan Gazeteci M. Serdar Kuzuloğlu da teknolojik gelişmelerin itibarı ve bileşenlerini nasıl etkileyeceğini aktardı. İtibarın şöhret ve haysiyetle ilişkilendirmesine dikkat çeken Kuzuloğlu, teknoloji şirketlerinin küresel çapta lobi çalışmaları için gerçekleştirdiği faaliyetlerini ve küresel örnekleri katılımcılarla paylaştı. Yaşamın içinde itibarlı olarak gördüğümüz markaların ve kişilerin bu özelliklerini nerelerden aldıklarını sorgulamamız gerektiğine dikkat çeken Kuzuloğlu, “Dolayısıyla kişileri ve markaları itibarlı hale getirme sorumluluğumuzun öncelikli bir durum haline geldiğini, popülariteden kaynaklanan şöhreti itibar ile karıştmamamız gerektiğini” kaydetti.

İlgili İçerikler

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.