MediaCat

Türkiye’nin en değerli markaları açıklandı

Brand Finance’in “Türkiye’nin En Değerli Markaları-Turkey 100” çalışmasının 11’incisi tamamlandı.

Türkiye’nin en değerli markaları açıklandı

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance‘in bu yıl 11’incisini gerçekleştirdiği “Türkiye’nin En Değerli Markaları-Turkey 100” araştırmasının sonuçları açıklandı.

Türkiye’nin En Değerli Markaları-Turkey 100 araştırmasının bu yılki verilerine göre, Türkiye’nin en değerli markası Türk Hava Yolları (THY) oldu. 2 milyar 42 milyon dolarlık marka değeriyle listede ilk sırada yer alan THY’yi 1 milyar 907 milyon dolarlık marka değeri ile Türk Telekom ve 1 milyar 800 milyon dolar değeri ile Turkcell takip etti.

1 milyar 649 milyon dolarlık marka değerliyle Akbank‘ın dördüncü, 1 milyar 584 milyon dolarlık marka değeriyle Garanti Bankası‘nın beşinci sırada yer aldığı listede, marka değeri bu yıl yüzde 9 artış gerçekleşen Ziraat Bankası altıncı oldu. Ziraat Bankası’nı 1 milyar 334 milyon dolar ile Türkiye İş Bankası, 1 milyar 258 milyon dolar ile Arçelik, 937 milyon dolar ile Yapı Kredi ve 878 milyon dolarla Ford Otosan izledi.

Türkiye’nin En Değerli Markaları-Turkey 100 verilerine göre Türkiye’nin en değerli yüz markasının toplam değeri 27,5 milyar dolar oldu. Bu yıl farklı sektörlerden altı yeni markanın dahil olduğu listede Kütahya Porselen 87’nci, Çelebi Hava Servisi 93’üncü, Ray Sigorta 96’ncı, Ege Profil 98’inci ve Lokman Hekim de 100’üncü sıradan listeye giriş yaptı.

Araştırmanın sonuçlarına göre, markaların değerlerinde en yüksek artış yüzde 91 ile ASELSAN‘da görüldü. Aynı araştırmada, marka değerinde en büyük düşüşü yaşayan marka ise yüzde 53 ile Karsan Otomativ oldu.

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.