RepMan Forum’un yedincisi bugün gerçekleştirildi.
“İşveren markası kurum itibarını nasıl etkiliyor?” temalı RepMan Forum 2018, bugün Maslak Orjin’de gerçekleştirildi. 2012’den bu yana her yıl RepMan İtibar Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlenen forumda itibar yönetimi ile ilgili temel eğilimler tartışıldı.
Katılımın ücretsiz olduğu, katılımcıların kayıt için diledikleri bir Sivil Toplum Kuruluşuna diledikleri miktarda bağış yaptıkları RepMan Forum 2018’de; RepMan İtibar Araştırmaları Merkezi Kurucu Başkanı Salim Kadıbeşegil, Social Touch Ajans Başkanı Sertaç Doğanay, RepMan İtibar Araştırmaları Merkezi Danışma Kurulu Üyesi ve Reanda Türkiye Uyum Hizmetleri Bölüm Başkanı Tayfun Zaman, Vizyon Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Özbek, RepMan İtibar Araştırmaları Merkezi Danışma Kurulu Üyesi ve Gazeteci M. Serdar Kuzuluoğlu, Dünya Gazetesi Yazarı Volkan Akı, İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği Başkanı Ergun Gümrah gibi alanında yetkin pek çok konuşmacı sahne aldı ve panelleri yönetti.
Finlandiya’da 23 dil bilen öğretmen robotun işbaşı yaptığı gün gerçekleşen etkinlikte “İşveren Markası Oluşturmada Yapay Zekâ Ne Kadar Güvenilir?” başlıklı oturum kapsamında izleyicilerle buluşan Abdulkadir Özbek, teknolojinin eğitimde sadece bir tehdit olarak görülmesinin yanlış olduğundan bahsetti. Teknolojinin faydalarından beslenerek bireylerin iş yükünün çok büyük oranda azaltılabildiğinin altını çizen Özbek, organik öğretmenler olarak kalmayı başaranların, insani değerlerini ön planda tutanların değerinin yapay zekânın eğitim alanındaki hâkimiyetiyle doğru orantılı olarak artacağını söyledi.
Sektörde dillere pelesenk olmuş konulardan biri olan “yeni nesil ile çalışmak”, RepMan Forum 2018’de de kendine yer bulan başlıklardandı. Kadıbeşegil’in Bahçeşehir Üniversitesi’nden üç öğrenciyle işveren markalar üzerine tartıştığı panelde, gençler markalardan beklentilerinin; samimiyet, sözünün arkasında durma, çalışanını iyi anlama ve onun yanında olma gibi unsurlar olduğunu belirttiler. İletişim sektöründe yeni başlayanlara verilen sözlerin tutulmadığı ve çalışanlara değerlerinin hissettirilmediği üzerine konuşulan etkinlikte paylaşılan ve yönetici pozisyonunda faaliyet gösteren 615 kişiyle gerçekleştirilen Respect İş Dünyası İtibar Eğilimleri Araştırması’na göre “işveren markası alanında yönetilmesi gereken öncelikli” alanlardan ilkini; çalışanlarına değer vermesi, haklarını koruması ve gelişimlerini desteklemesi maddesi oluşturuyor.
Kuzuloğlu ise, son dönemde hepimizin gündemini meşgul eden; Uber krizi, #MeToo hareketi, YouTube ile Logan Paul arasında yaşananlar ve Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar’ın referandum sonrası paylaşımı gibi, markaların “itibarını” tamamen sarsan vurucu örnekler üzerinden “Teknoloji Dünyası’nın penceresinden işveren markası”nı anlattı. Kuzuloğlu, Uber Kurucusu Travis Kalanick’in grev bozma, çalışanlarına adil ücret ödememe gibi davranışlarının ardından rakibi Lyft’in yalnızca bunun tersi bir tutum sergileyerek itibarını artırıp kullanıcı sayısını ve pazar payını ciddi ölçüde artırdığını açıkladı.
“Hepimiz daha iyi bir dünya için ne yapılması gerektiğini biliyoruz fakat insanlığın var oluşunun bir parçası olarak hepimiz birer bahane jeneratörüyüz” diyen Kuzuloğlu, itibarsızlığı göze almanın ciddi bir israf olduğundan bahsetti ve erişmesi bu kadar kolay bir şeye ulaşmak için çok büyük çabalar sarf edilmesini “insanlığın ayıbı” olarak nitelendirdi.
Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.
Here you'll find all collections you've created before.