“35 Yaş Altı 3 Şef Yarışması” başlıyor

Dude Table tarafından düzenlenen 35 Yaş Altı 3 Şef Yarışması, bu yıl profesyonel mutfakların çözüm ortağı olmayı hedefleyen Unilever Food Solutions (UFS) sponsorluğunda gerçekleştirilecek.

Her yıl sektörün genç ve yaratıcı şeflerini bir araya getiren 35 Yaş Altı 3 Şef Yarışması, bu yıl Dude Table Gastronomi Pazarlama Ajansı tarafından dördüncü kez düzenleniyor.

Geçmiş yıllarda Türkiye’nin ilk vegan fine dining konseptini hayata geçiren Bahtiyar Büyükduman, JW Marriott Istanbul Bosphorus ve Octo Restaurant Executive Şefi Şafak Erten ve Mugaritz’de staj yapma fırsatı yakalayan Özge Nur Yılmaz gibi isimleri sektöre kazandıran yarışma, bu yıl da genç şeflere uluslararası bir eğitim fırsatı sunarak kariyerlerinde önemli bir sıçrama noktası olmayı hedefliyor.

Ana sponsor Unilever Food Solutions’ın Geleceğin Menüleri Trend Raporu 2025’ten ilham alan yarışmanın bu yılki teması “Geleceğin Menüleri” olarak belirlendi. “Neo Gelenek”, “Sokak Lezzetlerine Şef Dokunuşu”, “Yeni Nesil Yemek Deneyimi” ve “Sınır Tanımayan Mutfaklar” başlıkları altında şekillenen trendler doğrultusunda genç şefler, özgün ana yemek reçeteleriyle yarışmaya başvuracak; ilk 10 finalist ise finalde dört farklı trendden ilham alan tariflerini jüriye sunacak. Final, 12 Haziran’da Mutfak Sanatları Akademisi’nde gerçekleştirilecek.

Türkiye’de yaşayan, 21–35 yaş aralığında ve en az iki yıllık profesyonel mutfak deneyimine sahip şeflere açık olan yarışmanın başvuruları 2 Mart–16 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Kazanan şef, Unilever’in Hollanda Wageningen Kampüsü’nde yer alan ve “gıdanın Silikon Vadisi” olarak anılan global gıda inovasyon merkezi Hive’da eğitim alma fırsatı elde edecek. Açık inovasyon yaklaşımıyla şefleri, araştırmacıları ve girişimleri bir araya getiren Hive, yeni teknikler ve global gastronomi trendleriyle tanışma imkânı sunarken, yarışma da genç şeflere yalnızca bir ödül değil, uluslararası gastronomi sahnesine açılan güçlü bir platform sağlıyor.

Dude Table Strateji Direktörü Merve Akgül, yarışmanın genç şeflerin kariyerlerinde dönüm noktası olmayı hedeflediğini belirtirken, UFS Marketing Lead Eylül Er ise Geleceğin Menüleri Trend Raporu’nun genç yeteneklere ilham vermesi ve geleceğin mutfağını şekillendirmelerine katkı sağlamasından mutluluk duyduklarını ifade ediyor.