The Guardian, geride kalan 2025’in en iyi dizilerini belirledi. Listede Adolescence, Alien: Earth ve Severance gibi yapımlar bulunuyor
İşte The Guardian gazetesinin seçtiği en iyi diziler:
Gazeteci, belgeselci ve yazar Louis Sebastian Theroux, bu yapımında İsrail-Filistin savaşını konu alıyor.
Dan Erickson tarafından yaratılan ve Ben Stiller ile Aoife McArdle tarafından yönetilen Severance, iş dışı anılarının iş anılarından ayrıldığı bir “ayırma” prosedürünü kabul eden bir çalışanı anlatıyor.
Steve Coogan’ın Alan Partridge rolünde yer aldığı bu dizi, Partridge’in BBC’deki işini kaybettikten ve bir şirket etkinliğinde bayıldıktan sonra yaşadığı akıl sağlığı sorunlarını araştırmasını konu alıyor.
Nathan Fielder tarafından yaratılan, yazılan, yönetilen ve yine başrolünde Fielder’ın oynadığı The Rehearsal, insanlara kendi hayatlarının provasını yaptırıyor.
Sevilen filmlerin bir TV dizisi haline getirilmesi büyük bir kumardır ancak Noah Hawley bunu başardı. Dizi izleyicisini çaresiz ve etrafı sarılmış bir av gibi hissettiriyor.
Kuzey İrlanda’da geçen ve günümüzde Belfast’taki kurgusal Blackthorn polis karakolunda geçen bu polisiye dizi, üçüncü sezonundaki bölümleriyle bir kez daha gündem oldu.
Seth Rogen’ın bir Hollywood film stüdyosu hakkındaki sitcom’u, kazandığı Emmy’lerle rekora koştu.
The Traitors’un devamı olan The Celebrity Traitors’ta bir grup “Traitors” olarak seçiliyor ve büyük ödülü kazanmak diğer yarışmacıları elemeye çalışıyor. “Faithful” olarak adlandırılan diğer grup ise “Hainleri” bulup oylarıyla oyundan çıkarmakla görevli.
Bu dizide Michelle Williams, ölümcül bir kansere yakalanmış ve hayatının geri kalanını bir partnerle ilk orgazmını yaşama arayışına adamaya karar veren Molly olarak başroldeydi.
Bazı ülkelerde okullarda bile gösterilmesine karar verilen Adolescence, bu yıl diğer tüm yapımların çok üzerinde bir başarı sergiledi. 2025’in 1 numaralı TV dizisi, sınıf arkadaşını öldürmekle suçlanan 13 yaşındaki Jamie Miller hakkındaki Adolescence…