Pazarlama stratejileri bugüne kadar sözcüklerin hâkimiyeti üzerine kurulu bir bakış açısıyla belirleniyordu. Pazarlama planları, sloganları ve mesajları öncelikli olarak kelimeler yoluyla kurgulanırken görsel kullanımı bu çalışmalarda zenginleştirici bir ek unsur olmaktan öteye gidemiyordu. Oysa pazarlamanın gözden kaçırdığı bir durum var: İmgenin gücü, çoğu zaman sözün gücünü aşarak tüketicilerle markalar arasında kurulan bağın duygusal ağırlığını artırıyor.
Markaların sözcüklerle ifade edilen konumunu sözel çivi, konumlandırma çivisini tüketicinin zihnine işleyecek aleti ise görsel çekiç olarak tanımlayan Ries, böylelikle geleneksel pazarlamaya yerleşmiş imge algısını görüntüyü bir dekorasyon değil tam tersine bütünün bir diğer ve önemli yarısı olarak değiştirerek markalara tüketicilerin zihninde yer etmeleri için yeni bir açılım sunuyor.
Brand Week Istanbul konuşmacıları arasında yer alan Ries’ın MediaCat Kitapları’ndan yayınlanan kitabına kapital.com.tr üzerinden ulaşabilirsiniz.

