Site icon MediaCat

Monopoly piyonlarından biri oyundan çıkıyor

Monopoly piyonlarından biri oyundan çıkıyor

Monopoly piyonlarından biri oyundan çıkıyor

Dünyanın en popüler emlak ticareti oyunu Monopoly’nin, oyunun yaratıldığı 1935 yılından beri oyunda olan Yarış Arabası, Şapka, Yüksük, Bot, Amiral Gemisi, Ütü ve 1950’li yılların başında oyuna dahil olan İskoç Köpeği ve El Arabası piyonlarının kaderi Monopoly hayranlarının elinde.

Monopoly hayranları 9 Ocak – 5 Şubat 2013 tarihleri arasında en sevdikleri Monopoly piyonunu kurtarmak için Facebook.com/Monopoly üzerinden gerçekleşecek dünya çapındaki oylamaya katılacak. En az oyu alan klasik piyonlardan biri oyundan çıkarken, en çok oyu alan yepyeni bir piyon oyuna girecek.

Günümüz Monopoly hayranlarını yansıtacak olan yeni piyon da yine oyunseverlerin oyları ile belirlenecek. “Elmas Yüzük”, “Gitar”, “Oyuncak Robot”, “Kedi” ve “Helikopter” piyonları en çok oyu alıp oyunun bir parçası olabilmek için Monopoly tutkunlarının oylarını bekliyor. Oylama sonucu kazanan piyon, 2013 Şubat ayında New York’ta yapılacak oyuncak fuarında açıklanacak ve yeni piyonlu Monopoly 2013 yılının 2. yarısında raflarda yerini alacak.

Monopoly’de oylanacak yeni piyonlar şöyle:

Kedi: İnternette en çok resmi paylaşılan sevimli yaratık! Evlerimizin bu özgürlüğe düşkün dostunun sevimli cazibesine karşı koymak neredeyse imkansız! Bakalım hayranlar Monopoly’yi kedi ve köpeklerin huzur içinde yaşadığı bir yer haline getirebilecek mi?

Elmas Yüzük: Elmas yeryüzünün en sert taşı olarak bilinse de kalpleri eritmede üstüne yok. Günümüzün aşk sembolü, evlilik tekliflerinin vazgeçilmezi acaba Monopoly’nin de değişmez bir parçası olabilecek mi?

Gitar: Müziğin hayatımızdaki yerini kim inkar edebilir? Ruhumuzun gıdası, duygularımızın tercümanı müziğin en önemli ve en çok kullanılan enstrümanlarından olan gitar Monopoly’ye sanatçı bir kimlik kazandırabilecek mi?

Oyuncak Robot: Hayal gücünün ve teknolojinin simgesi robotlar 7’den 70’e hepimizi büyülemeye devam ediyor. Robotlar dünyayı ele geçirmede henüz başarılı olamadılar ama bakalım Monopoly’yi ele geçirebilecekler mi?

Helikopter: Çoğumuzun günlük hayatında kullandığı bir araç olmasa da, zenginliğin ve lüksün önemli sembollerinden biri olan helikoptere hangimiz sahip olmak istemeyiz ki? Bakalım helikopter Monopoly’ye girmeyi başarıp yarış arabasını gölgede bırakacak mı?

 

Mevcut piyonlar:

Amiral Gemisi (1935): Parker Brothers’ın o dönemki bir başka oyunu olan The Conflict’te de yer alan Amiral Gemisi, uçak yolculuğunun günlük hayatımıza girmesinden önce yaygın olan okyanus ulaşımının önemini temsil ediyor.

Ütü (1935): Ütü, o dönem etkileyici ve şık giyinmek isteyen herkesin hayatının önemli bir parçasıydı. Sade tasarımı ile oyunda mütevazı bir çizgi çizmek isteyen oyuncuların favorisi olan Ütü aynı zamanda son MONOPOLY Dünya Şampiyonu, Norveçli Bjørn Halvard Knappskog kazandığı oyunda kullandığı piyondu.

Yarış Arabası (1935): 1930’lu yılların yarış arabalarından esinlenerek modellenen Yarış Arabası piyonu Mr. Monopoly’nin tercih ettiği araç olarak tasarlandı ve o günden beri adrenalin ve hız severlerin favori piyonu oldu.

İskoç Köpeği (1950’li yılların başı): İskoç Köpeği oyuna 1950’lı yıllarda eklendi ama Monopoly severlerin kalbini çok kısa sürede kazandı.  Mr. Monopoly’nin sadık arkadaşı olan İskoç Köpeği mevcut piyonlar arasında bir canlıyı temsil eden tek piyon.

Bot (1935): Oyunda yer alan bot 1930’lu yılların pratik, ama bir o kadar da stil sahibi olan ayakkabısını temsil ediyor. Ayakkabı tasarımları o zamandan bu yana süphesiz çok değişti ama bu piyon nesiller boyunca moda düşkünlerinin favori piyonu oldu.

Yüksük (1935): 1930’lu yıllarda elbise dikmek veya onarmak için her evde bulunan pratik ve temel bir nesne olan Yüksük, günümüzde artık neredeyse hiç kullanılmasa da bu piyon Amerika Monopoly şampiyonu da dahil olmak üzere dünya çapında Monopoly oyuncularının favori piyonu olarak yerini her zaman korudu.

Şapka (1935): Oyunun en tanınan piyonlarından biri olan Şapka, Mr. Monopoly’nin de vazgeçilmez aksesuarlarından biri. Günümüzde özel etkinliklerin haricinde şapka takan pek görülmese de, 1930’lu yıllarda iş adamlarının günlük giyimlerinin bir parçasıydı.

El Arabası ( 1950’li yılların başı): Emlak imparatorluğunun kuruluşu ile en alakalı piyon olan El Arabası,  ev ve otel inşa etmenin ardındaki ağır işi temsil ediyor.

Exit mobile version