Daha yeşil, daha plastik, daha yeni, daha eski, daha yerel, daha evrensel, daha az, daha çok, daha yakın, daha uzak, 20, 21…
“Bütün mümkünlerin kıyısında” adını verdikleri geleceğe hazırlıksız kalmamak için mutlaka okumalısınız.
Gelecekten bahseden olmak
Yakın zamanda yeni marka vizyonunu tanıtan Ford’un geleceğe dair planlarını, mobilite ile ilgili yaklaşımını ve Ford’un global yol haritasında Türkiye’nin üstlendiği rolü Ford Otosan Pazarlama Müdürü Talat İşçioğlu’dan dinledik.
Değişen doğasıyla mecralar ve içerik
Sosyal medya fazlasıyla gürültülü bir yer. Ve içeriğin ilk amacının dikkat çekmek olduğu aşikâr. Mecraya uygun içerik üretirken almamız gereken aksiyonlar, bazı mecraların uzunca bir süredir izlediği “ilk iki saniyede logonuzu gösterin, olur mu?” önermesinden biraz daha farklı. 4129Grey Chief Digital Officer’ı Kayhan Dural’ın kaleminden mecraların değişen doğası…
“Sahne benim ikinci evim”
Kasım sayısında Dilan Bozyel’in Usta İşi serisinde ağırladığı isim Işıl Yücesoy.
Fark Yaratan Kadınlar
Türkiye’nin Fark Yaratan Kadınları’nda bu yıl, cinsiyete dayalı ayrımcılıkla mücadelenin kıyasıya devam ettiği iş dünyasında; sahip oldukları yetenekleri, yetkinlikleri ve vizyonlarıyla fark yaratan, kendilerinden sonra gelen kadın liderlere ilham olacak başarılara imza atmış ve atmaya devam 10 kadın lideri ağırlıyoruz. Hikâyelerini Kasım sayısında bulabilirsiniz.
Türkiye’nin en güvenilir ünlüleri
Ünlülerin ürün ve marka tavsiyeleri konusunda ne denli güvenilir olduklarını raporlayan Celebrity Güven Endeksi’nde 2020 döneminin karnesi belli oldu. Geçen yıl olduğu gibi, Haluk Levent’in hatırı sayılır bir farkla en güvenilir ünlü olarak karşımıza çıktığı araştırmada yine genel olarak ünlülerin inandırıcı bulunma ve marka tercihlerine ne yönde etki ettikleri de raporlandı.
Neden Önemli: 65 yaş üstü
Pandemiyle görünür olan gruplardan biri 65 yaş üstü. Türkiye’deki yaşlılık algısının hayli negatif olduğu düşünüldüğünde, şimdi sorun, bu görünürlüğü nasıl yöneteceğimiz. Markaların ürün ve arayüz tasarımlarından personel eğitimine, iletişimde resmettikleri görsel temsiliyetten kullandıkları dile kadar üzerlerine düşen büyük sorumluluklar var.
Bir seçimden çok daha fazlası
ABD Başkanlık Seçimleri’nde sonuçları beklerken karşımızdaki manzara şöyle: nefret üzerinden kitlelerini mobilize etmeye çalışan iki aday; seçmenin yüzde 55’inin siyasi mesaj görmek istemiyorum dediği dijital mecralara harcanan yaklaşık 5 milyar dolar; bu mecralarda yaşanan ve regülasyon ihtiyacı doğuran krizler… Tüm bu tartışmanın gölgesinde ise siyasi partilerin varlık sebeplerinin sorgulanmaya başlandığı bir gidişat var. Siyasi Danışman Necati Özkan anlatıyor.