Site icon MediaCat

Akıllı telefondan profesyonel kameraya: Alice Camera

SXSW‘i takip etmenin en heyecan verici yanlarından biri de ekosistemlerini dönüştürmeye aday yenilikçi teknolojilerin arkasındaki beyinlerle konuşma fırsatı yakalamak. Dünyanın dört bir yanından girişimler, festival kapsamında en inovatif ürünlerini küresel topluluğun beğenisine sunmak için bir kez daha Austin, Teksas’a seyahat ediyor.

Bu ürünleri uzman bir jüri heyetinin değerlendirmesine sunan SXSW Pitch’in bu yılki finalistleri arasında daha önce yakından tanıma şansı bulduğumuz PentoPix’in yanı sıra, yeni nesil içerik üreticilerine kullanışlı ve uygun fiyatlı bir araç sunmayı amaçlayan İngiltere merkezli Alice Camera da var.

Detayları dinlemek üzere mikrofonumuzu girişimin kurucu ortağı ve CEO’su Vishal Kumar’a uzattık.

Alice Camera Kurucu Ortak & CEO Vishal Kumar

Bize Alice Camera’yı biraz anlatır mısın? Ortaya koyduğu ürünü ve amacını nasıl tanımlarsın?

Alice Camera, akıllı telefonları profesyonel birer fotoğraf makinesine dönüştüren, yapay zekâ destekli bir aynasız kamera olarak tasarlandı. Başlıca hedef kitlesi ise yeni nesil içerik üreticiler.

Bu ürünü yaratma fikri ortaya nasıl çıktı?

Yıllar boyu hantal, karmaşık ve pahalı DSLR ve aynasız makineler yüzünden hayal kırıklığı yaşamış içerik üreticilerinden oluşan bir ekibiz. Bunların çoğu da internete bağlanmayan ve uygulamalarla entegre çalışmayan cihazlar. Alice Camera’yı geliştirirken amacımız bu soruna bir çözüm sunmak; içerik oluşturucular için kullanımı kolay, hafif, taşınabilir, internete ve uygulamalara bağlanabilen ve aynı zamanda uygun fiyatlı bir ürün ortaya koymaktı.

Nasıl çalışıyor Alice Camera?

Akıllı telefonun arkasına takıldıktan sonra telefonun bağlanabildiği yerel bir WiFi ağı oluşturuyor. Ayrıca, gerçek zamanlı bir vizör ve kontrol arayüzü sunan bir uygulama geliştirdik. Yani kamerayı kontrol etmek için telefonunuzun ekranını kullanıyorsunuz ama kamera gövdesi çekimleri profesyonel kalitede yapıyor.

Yapay zekâdan nasıl yararlanıyor?

Görsel içeriğin düzenlemesi, yapay zekâ destekli bir yazılımla cihaz üzerinde yapılıyor. Otomatik beyaz dengesi, otomatik pozlama, otomatik odaklama, renk derecelendirme ve HDR geliştirme, video sabitleme gibi özellikler için derin öğrenmeyi kullanıyoruz ve gelecekte süper çözünürlük, gece modu ve hatta stil aktarımı yapmak için de yapay zekâyı kullanıyor olacağız.

Alice Camera eğlence ve medya sektörlerinde nasıl bir potansiyele erişebilir?

LinkTree tarafından yayınlanan bir rapora göre günümüzde çevrimiçi içerik paylaşımından gelir elde eden yaklaşık 200 milyon içerik üreticisi var. Tam zamanlı ya da yarı zamanlı içerik üreticisi olmak ise gerçekleştirilebilir bir hedef. Bu, 10 yıl öncesine göre büyük bir paradigma değişimi. Öte yandan, DSLR ve aynasız fotoğraf makineleri yaratıcıları yavaşlatıyor ve geride kalmalarına sebep oluyor. Görsel içerik üreticilerinin bugün hâlâ dosyaları dizüstü bilgisayarlarına aktarmaları, çok sayıda uygulama kullanarak düzenlemeleri gerekiyor ki bu da zaman kaybı demek. Convert Kit tarafından yapılan araştırma, içerik üreticilerin haftada 30 ila 40 saatlerini içeriklerini oluşturmak ve düzenlemek için harcadığını ortaya koyuyor.

Yapay zekâ ve modern yazılımlardan yararlanarak cihaz üzerinde gerçek zamanlı düzenleme yapabilen bir kamera, iş akışlarını kolaylaştıracağı için onlar açısından inanılmaz bir potansiyel vadediyor. Aslında sadece içerik üreticilerine değil, pek çok küçük işletmeye ve içerik ajansına da fayda sağlayabilir.

Şimdiye kadar ne ölçüde benimsendi?

Harika geribildirimler alıyoruz. 33 bin kişiyi aşan bir topluluğa sahibiz ve TechRadar Alice Camera’yı dünyanın en ilgi uyandıran kamera lansmanlarından biri olarak gösterdi.

Okurlarımızın zihninde daha iyi canlanması adına, Alice Camera’yla yaratılmış bir içerik gösterebilir misiniz?

Aşağıdaki Instagram Reel’ı, Alice Camera kullanılarak 30 dakikada oluşturuldu ve iPhone 14 Pro ve ürünümüz ile oluşturulmuş iki dikey videonun karşılaştırmasını sunuyor.

Exit mobile version