Site icon MediaCat

2019 için rehber niteliğinde 5 kitap

2019 için rehber niteliğinde 5 kitap

Bugün tüketicinin dokunduğu tüm alanlarda -ki bu 21’inci yüzyılda hayatın her anı demek oluyor- pazarlama iletişimcileri için bir veri hazinesi yatıyor. Bu hazineyi doğru kullanmak ve 2019 yılına donanımlı başlamak isteyenler için küçük bir okuma seti hazırladık.

Büyük Veri İş Başında

Bernard Marr

Brand Week Istanbul 2018 konuşmacılarından biri olan Bernard Marr, pazarlama iletişiminin 21’inci yüzyıl sürümüne ayak uydurabilmek için takip edilmesi gereken entelektüel adreslerden biri.

Marr Büyük Veri İş Başında kitabıyla, sahip olunan verilerin nasıl yönetileceği ve anlamlı içgörüler yaratmak için başlangıcın nereden yapılması gerektiği gibi konularda kararsızlık yaşayanlara sesleniyor. Üstelik tıptan hukuka, konaklamadan modaya, bilimden bankacılığa uzanan içeriğiyle aralarında Netflix, Google, Apple, Uber ve Amazon’un da bulunduğu 45 şirketten ilham alınacak uygulamalar veri yönetimi hikâyeleriyle yapıyor bunu.

Veri Stratejisi

Bernard Marr

Veri üretimi, veri yönetimi ve veri kişiselleştirmesi gibi başlıkların altın çağını yaşadığı dijital yüzyılımızda Bernard Marr’ın incelikli bir kitabı daha yol göstermeyi umuyor: Veri Stratejisi.

Verinin stratejik kullanımlarının esaslarının incelendiği kitap, toplanan verilerin karar alma süreçlerinde nasıl kullanılacağına ve nesnelerin interneti egemenliğindeki bir dünyada stratejik veri yönetimiyle ne tür kazançlar elde edilebileceğine yönelik bir kurallar seti sunuyor. Veri Stratejisi, hem iş dünyasından hem de gerçek hayattan vaka incelemeleriyle fark yaratıyor.

Sosyal Medya Canavarı Olmak İster Misin?

Oğuzhan Saruhan

Sosyal medyadaki varlığımızın kimliğimizin yapıtaşlarını şekillendirdiği günümüzde herkesin içindeki canavarı ortaya çıkaracak bir öneriyle karşımızda Oğuzhan Saruhan.

Yaşam tarzımızı ve iletişim kurma alışkanlıklarımızı tepeden tırnağa dönüştüren dijital çağda; sosyal ağları daha etkili ve akıllıca kullanmanın ve dijital görünürlüğü artırmanın yollarını sıralayan kitaptan; viral kampanyalardan sosyal medyada marka konumlandırma, kriz yönetimi ve rakip analizi yapmaya ve aklınıza gelebilecek tüm sosyal mecralarda (Twitter, YouTube, Facebook, Instagram, LinkedIn) yankı uyandıracak fikirlere kadar pek çok konuda destek alabilirsiniz.

Dijital Çağda İçerik Yönetiminin Kuralları

Ann Handley, C.C.Chapman

İçerik Yöneticisi Ann Handley ve Online Pazarlama Danışmanı C.C. Chapman’ın güçlerini birleştirerek kaleme aldıkları bu kitap bir süredir piyasada ancak güncelliğinden hiçbir şey yitirmiş değil.

İçerik üretiminde yapılan yanlışları ve takip edilmesi gereken kuralları hatırlatmasıyla da değer kazanan kitap; özellikle sosyal medyada geliştirilecek ve takipçilerinizin etkileşimini yoğunlaştıracak içerikler üretmenin yollarını sunuyor. İçerik konusunu hafife almayanlara duyurulur…

Karar Fabrikası

Richard Shotton

Davranış bilimlerini ve psikolojiyi iletişim alanına uyarlamanın pratik yollarını sunan Karar Fabrikası, tüketicilerin karar verme süreçlerine etki eden kimi bilişsel eğilimlere ışık tutuyor.

Shotton’un akademik literatürden, kendi yaptığı özgün araştırmalardan ve gerçek reklam kampanyalarından izler taşıyan ve kanıtlar sunan Karar Fabrikası, sıradan görünen kararların ardındaki sıradan olmayan süreçleri irdelerken, her bir bilişsel sürecin pazarlama kampanyalarında nasıl kullanılabileceğini irdeliyor.

Exit mobile version