Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi, uluslararası akademik dünya ile iş dünyasını bir araya getirecek CEEMAN Konferansına ev sahipliği yapıyor. CEEMANın 15. yıl konferansı Globalizasyon ve Yönetim Bilimlerine Etkileri başlığını taşıyor.
27-29 Eylül tarihleri arasında, Orta ve Doğu Avrupa üniversiteleri ve yönetim bilimleri alanında faaliyet gösteren kuruluşlardan yaklaşık 150 rektör ve dekanı ilk kez İstanbulda buluşturacak konferansın ünlü konuşmacıları arasında Blue Ocean Stratejisinin yaratıcısı Prof. Chan Kim ve The Coca Cola Company İcra Başkanı Muhtar Kent de yer alıyor.
Doğu ve Orta Avrupadaki yönetim bilimleri disiplininin geliştirilmesi amacıyla 1993 yılında uluslararası bir ortaklık yapısıyla kurulan ve Avrupadan Latin Amerikaya toplam 42 ülkeden 170 kurum ve kuruluşu tek bir çatı altında toplayan CEEMAN (Central and East European Management Development Association), 15. yıl konferansı için İstanbulu seçti.
27-29 Eylül 2007 tarihleri arasında Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek kongreye Orta ve Doğu Avrupanın önde gelen üniversitelerinin rektörleri ve yönetim bilimleri fakülteleri dekanları katılacak.
Ana teması Globalizasyon ve Yönetim Bilimlerine Etkileri olan konferansın konuk konuşmacıları arasında ise son yıllarda iş dünyasının gündemine yerleşen Mavi Okyanus Stratejisinin (Blue Ocean Strategy) yaratıcılarından, aynı zamanda dünyaca ünlü yönetim bilimleri enstitüsü INSEADın eğitim kadrosunda yer alan Prof. Chan Kim ve The Coca Cola Company İcra Başkanı Muhtar Kent de yer alıyor.
Türkiye artık bölgesel değil, küresel bir oyuncu
CEEMAN Başkanı Danica Purg, küreselleşen dünya coğrafyasında Türkiyenin her zamankinden daha önemli bir yere sahip olduğunu belirterek CEEMAN 15. Yıl Konferansının İstanbulda gerçekleştirilmesinin önemli bir fırsat olarak görülmesi gerektiğini belirtiyor. Purg sözlerine şöyle devam ediyor: Türkiye, ekonomideki hızlı yükselişi ve yurtdışındaki büyüme hamleleri ile sadece bölgesel değil, küresel bir oyuncu olarak da önemli bir yere sahip. Ekonomik gelişim ve sosyal dönüşüm açısından Türkiye, Orta ve Doğu Avrupa ülkeleriyle benzer gelişmeler yaşayan bir örnek olarak karşımızda duruyor. Bu nedenle bu toplantının Türkiyede yapılması daha farklı bir boyut ve önem kazanıyor.
Eğitimde ortak sorunlar ve çözümler masaya yatırılacak
Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Nakiye Avdan Boyacıgiller ise bu konferansın Türkiye ve iş dünyası açısından önemini şu sözlerle ifade ediyor: CEEMAN, Orta ve Doğu Avrupadaki öğretim üyelerini bir araya getirerek çok önemli bir iş yapıyor. Çünkü bu ortak coğrafyada, benzer kültürleri paylaşıyoruz ve eğitimimizle ilgili de ortak sorunlarımız var. CEEMAN bu ortak sorunları tartışmak ve olası çözümler üretmek için harikulade bir platform. Buna ek olarak yönetim bilimleri eğitimi tek ülkeden tek kültürden gelen öğrenci ve öğretim üyeleri ile istenilen düzeye ulaşamaz. Öğrenci ve öğretim üyesi değişimi şarttır. Bu bağlamda gerekli bağlantıların yapılması ve üniversitelerin en üst düzeyde birbirlerini tanımaları için CEEMAN büyük bir fırsat. Böyle bir kongrenin ülkemizde düzenlenmesi de ayrıca ülkemizin tanıtımı açısından büyük önem arz ediyor.
CEEMAN 15. Yıl Konferansı, Evian Groupun Kurucu Direktörü ve aynı zamanda İsviçre Lozandaki IMD Business Schoolun öğretim üyesi Jean-Pierre Lehmann, Polonya İşveren Konfederasyonu Başkanı Henryka Bochniarz gibi konuşmacıları da ağırlayacak. CEEMAN Konferansı ile giderek daha rekabetçi hale gelen dünyada liderlik vasıflarının yanı sıra, yönetim bilimleri alanında eğitim veren kurumların lider yetiştirme becerilerinin artırılmasına yönelik fikirleri tartışmaya açmak hedefleniyor.