Bu yıl Rusya’nın ev sahipliği yapacağı FIFA Dünya Kupası, futbolseverlerle 14 Haziran – 15 Temmuz günlerinde buluşmaya hazırlanıyor. 32 ülkenin milli takımlarının mücadele edeceği turnuva boyunca futbol tutkunları ve spor insanları kadar markalar da Twitter’daki yerlerini alacak. Twitter, turnuva süresince milyonları kapsayacak koca bir stadyuma dönüşecek.
Dünyanın en büyük futbol şöleninde Twitter’dan faydalanmanın yollarını arayacak olan markalar için FIFA Dünya Kupası daha yüksek reklam etkinliği sağlayarak, hedef kitle ile farkındalık ve ilişki yaratmak açısından da fırsatlarla dolu bir zemin oluşturacak.
Dört yılda bir düzenlenen FIFA Dünya Kupası, son olarak 2014 yılında Brezilya’da düzenlenmişti. O tarihten günümüze Twitter’da markalara hedef kitlelerine daha etkin hitap edecek şekilde önemli gelişmeler yaşandı. Geride kalan dönem içerisinde GIF’ler kullanıcıları büyük ölçüde çekerken, kısa klipler ve canlı yayınlanan premium içerikler de Twitter kullanıcıları ile iletişim kurma konusunda etkili araçlar haline geldi.
Son iki yılda Twitter’da video kullanımı ise iki kat yükseldi. Spesifik olarak futbol ile ilgili videolara bakıldığında ise yıl içerisinde yüzde 130’luk bir artışın meydana geldiği görülüyor. Söz konusu artışa paralel olarak, her dört Twitter kullanıcısı da haftada en az bir spor videosu izlediğini bildiriyor. Twitter kullanıcılarının yüzde 71’i de bu yıl FIFA Dünya Kupası’nı takip edeceğini söylüyor.
Spor etkinliklerini yalnızca Twitter aracılığıyla takip edenler, yalnızca televizyondan takip edenlere kıyasla etkinliği yüzde 60 daha fazla hatırlıyor ve etkinlikle yüzde 69 daha fazla etkileşime geçiyor.
Canlı spor etkinliklerinde Twitter reklamlarının televizyon reklamlarından daha etkili olduğu da söylenebilir. Twitter’da reklamlara dikkat etme oranı, televizyona kıyasla yüzde 31 oranında daha yüksek. Reklamı hatırlama oranı da televizyona kıyasla Twitter’da yüzde 38 daha fazla. Spor etkinliklerini hem Twitter hem de televizyon aracılığıyla takip edenler için istatistikler daha da yükseliyor. Twitter reklamları, müsabakaları iki kanaldan da takip edenler üzerinde, sadece Twitter veya sadece TV’den takip edenlere kıyasla yüzde 42 daha fazla etkileşime olanak sağlayıp, reklamların hatırlanma oranlarını da yüzde 52 oranında artırıyor.
Son olarak, Türkiye’nin 2017 yılında Twitter’da en çok futbol konuştuğunu da eklemek lazım.