Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin yeni tanıtım konseptini belirlemeye hazırlanıyor.
2010 yılı reklam ihalesi için hazırlıklar başladı. İhaleye katılmak isteyenler, bakanlığın belirlediği tanıtma/pazarlama stratejisine göre tekliflerini hazırlayıp 8 Ekim tarihine kadar sunacak.
Teklifle ilgili İdari ve Teknik Şartname, İletişim/Pazarlama Stratejileri, Ajans Kimlik Bilgileri ve tanıtım kampanyalarının yürütüleceği ülkelerle ilgili reklam bütçe dağılımları listesi, Kültür ve Tanıtma müşavirliklerinden veya bakanlığın internet adresinden edinilebilecek. Teklifler, paket halinde ihalenin yapılacağı Berlin Kültür Müşavirliği adresine ulaştırılacak.
İhale sürecinde, teklif veren firmaların kreatif çalışmaları ve pazar stratejileri, akademisyenler ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Turist Rehberleri Birliği (TUREB), Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) gibi sektör kuruluşlarının da katıldığı ”ön değerlendirme kurulu”nda ele alınacak. Toplantının sonucundaki kararlar bağlayıcı olmayıp, ihale komisyonuna görüş niteliğinde gelecek.
Daha sonra, 12-16 Ekim tarihleri arasında toplanacak İhale Komisyonu, teklifleri Berlin’deki Kültür Müşavirliği’nde değerlendirip, karara bağlayacak.
TANITIM 6 GRUPTA YAPILACAK
İhaleye göre, hedef pazarlar 6 gruba ayrıldı. Firmalar bu gruplardan birine, bir kaçına veya hepsine yönelik teklif hazırlayabilecek.
Birinci grup ”Amerika”: ABD, Kanada ve Meksika
İkinci grup ”Avrupa”: Almanya, Hollanda, Polonya, İsviçre, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Slovakya
Üçüncü grup ”Avrupa”: İtalya, Malta, İspanya, Portekiz, Şili, Brezilya, Arjantin, Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg, İngiltere, İrlanda, İzlanda, Güney Afrika, Avustralya, Yeni Zelanda, İsveç, Norveç, Danimarka, Finlandiya, Estonya, Litvanya, Letonya, Bulgaristan, Romanya, Yunanistan, Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Bosna Hersek, Sırbistan, Hırvatistan, Slovenya, Karadağ
Dördüncü Grup ”Avrupa”: Rusya, Belarus, Ukrayna, Moldova ve Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan, Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Tacikistan
Beşinci Grup ”Orta Doğu-Kuzey Afrika”: BAE, Bahreyn, Kuveyt, Katar, Pakistan, S.Arabistan, Umman, Yemen, Mısır, Fas, Tunus, Cezayir, İran, Suriye, Ürdün, Lübnan, Irak, İsrail.
Altıncı Grup ”Uzak Doğu-Hindistan”: Çin, Japonya, Güney Kore, Malezya, Singapur, Tayland, Endonezya, Brunei ve Hindistan.
Kaynak: www.zaman.com.tr