Site icon MediaCat

“Teknolojide Kadın Hareketi” hayata geçiyor

Türkiye Vodafone Vakfı, Türkiye Bilişim Vakfı ve KAGİDER “Teknolojide Kadın Hareketi” için bir araya geldi

Cherie Blair Vakfı ve Dünya GSM Birliği Kalkınma Fonu’nun küresel ölçekte yürüttüğü mWomen Programı’nın Türkiye ayağı olacak “Teknolojide Kadın Hareketi” hayata geçirecek güç birliğine ilişkin protokol, programın küresel hamilerinden Cherie Blair’in hazır bulunduğu bir törenle imzalandı.

İmza töreninde bir araya gelen Türkiye’nin önde gelen üç sivil toplum örgütü bu projeyle mobil iletişim imkanlarını kadınların hizmetine sunmak için güçlerini birleştiriyor. Türkiye’deki kadınlara iletişim teknolojilerini sunarak onların sosyal ve ekonomik hayata kazandırılması amacını güden program, Cherie Blair Vakfı ve Dünya GSM Birliği Kalkınma Fonu tarafından küresel ölçekte yürütülen mWomen Programı’nın Türkiye ayağını teşkil ediyor.

Küresel düzeyde yürütülen mWomen Programı’nın Türkiye ayağını oluşturacak Teknolojide Kadın Hareketi Programı , 4 fazdan oluşacak:

Toplantıda bir konuşma yapan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, görüşlerini şöyle ifade etti: “Vodafone, dünyada kadınların mobil teknolojiyle tanışmasını, sosyal hayata katılmasını sağlayan mWomen Programı’nın global destekçisi olarak bu alanda sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirmeye özen gösteren bir şirket. Vodafone Türkiye olarak Vodafone’un tüm dünyadaki sorumlu yaklaşımını ülkemize taşıyarak, kadınlarımızın sosyal ve ekonomik hayatlarına değer katmayı hedefliyoruz. Teknolojide Kadın Hareketi programındaki ortaklarımız, ürettiği değerli projelerle tanınan Türkiye Bilişim Vakfı ve ülkemizde kadın girişimciliğini en önemli destekçisi KAGİDER ile birlikte bu programa başlamaktan gurur duyuyoruz. Hem global arenada hem de Teknolojide Kadın Hareketi Programı’nın hamisi Cherie Blair’in de aramızda olması bizi ayrıca cesaretlendiriyor. Teknolojik yatırımlarımız ve bilgi birikimimiz ile ülkemizin gelişimine, ilerlemesine ve yaşam kalitesinin artmasına katkıda bulunmayı arzuluyoruz” dedi.

KAGİDER Başkanı Dr. Gülden Türktan, bu projeyi bir imkan olarak değerlendirdiklerini ve Vodafone Türkiye’yle beraber daha fazla kadınımıza doğru teknolojilerle ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Türktan, “Türkiye’de 37 milyon kadının 24 milyon kadını işgücüne katılabilir durumda, ancak sadece 6 milyon kadın çalışmakta. KAGİDER olarak her projede kadınlara destek vermek istiyoruz. Bu yüzden Teknolojide Kadın Hareketi bizim için kaçırılmaz bir fırsat. Sayın Blair’in bizlere katılarak destek verdiği bu girşim ile daha fazla kadınımıza teknolojinin yararlarını götürerek, Türkiye’de kadın girişimciliğinin yaygınlaşmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı ise mobil teknolojilerle çok önemli bir potansiyeli harekete geçirmenin mümkün olduğunu söyleyerek “Her 100 kişiye cep telefonuna erişim sağlamak milli geliri %0.6 oranında artırıyor. Mobil telefon kullanımı ekonomik kalkınmayı artırıyor. Dolayısıyla, mobil iletişim teknolojilerinin oluşturduğu bu potansiyeli bir an önce aktive etmemiz gerekiyor. Burada başarılı olursak, tüm dünyaya bir çağrı göndermiş olacağız ve global ekonomik güçlenmeye katkı sağlayacağız” dedi.

Exit mobile version