Site icon MediaCat

TANI, SPSS Directions 2008 Avrupa Konferansı’nda gururumuz oldu

Dünya çapında kullanıcılarını bir araya getiren SPSS Directions 2008 Avrupa Konferansı’nda Türkiye’yi, “Global 500”de 190. sırada yer alan, Koç Holding’e bağlı grup şirketlerinin CRM projesini yöneten TANI temsil etti.

TANI, Avrupa çapında 41 firmanın 56 sunumun gerçekleştiği konferansta “Churn Modelling for Koc-Group Companies”( Koç Grup Şirketleri İçin Müşteri Bağlılığı Modellemesi) adlı sunumu ile büyük bir başarı kazanarak “başarılı projeler” listesine seçildi.

Tüm dünyadan SPSS kullanıcılarını bir araya getirmek üzere 2004 yılından bu yana düzenlenen ve bu yıl ilk defa üç ayrı ülkede (Atina, Las Vegas ve Tokyo) gerçekleşecek olan SPSS Directions 2008 Avrupa Konferansı, 12-15 Mayıs tarihleri arasında Atina’da gerçekleştirildi.

SPSS kullanıcılarının bilgi birikimi ve deneyimlerinin paylaşıldığı, SPSS’e yön verenlerin bir araya geldiği konferansta Türkiye’yi bir bildiri ile temsil eden Koç Holding’ten TANI, “Churn Modelling for Koc-Group Companies (“Koç Grup Şirketleri İçin Müşteri Bağlılığı Modellemesi”) adlı sunumu ile en başarılı ilk 5 sunum içinde yer aldı.

Avrupa çapında 41 farklı firmanın sunum yaptığı konferansta TANI’nın Churn Modeli; 13 farklı sektörün aynı çatı altında değerlendirilmiş olması ve program sınırlarının büyüklüğü ile diğer şirketler tarafından büyük ilgi görürken, TANI, SPSS Türkiye tarafından 09-13 Kasım 2008 tarihleri arasında Las Vegas’ta gerçekleşecek SPSS Directions 2008- Amerika Konferansı’na da davet edildi.
Bir Türk şirketinin ilk defa bildiri sunduğu konferansta; “Öngörüsel Analizler ve Raporlama”, “Pazar Araştırmaları”, “Kamu Sektörü”, “Pazarlama”, “Müşteri Yönetimi”, “Risk Yönetimi ve Kaçaklarla Mücadele”, “SPSS Çözümleri” ve “SPSS Partner” olmak üzere 8 kategori altında sunumlar gerçekleştirildi. Veri analizi, veri madenciliği, iş zekâsı, pazar araştırmaları çözümlerinin aktarıldığı sunumlarda ayrıca yeni versiyonlarla ilgili planlar ve SPSS’in Cognos ve Business Objects ile partnerlik projeleri de anlatıldı.

SPSS Directions Avrupa Konferansı’nda “Avrupa’da başarılı çalışmalar” sunumları kapsamında; “Koç Grup Şirketleri İçin Müşteri Bağlılığı Modellemesi” başlıklı bir sunum gerçekleştiren Tanı Pazarlama ve İletişim Hizmetleri Analitik İş Çözümleri Yöneticisi Enis Başeğmez ve Analitik İş Çözümleri Danışmanı Melisa Topçu, Koç Holding şirketleri bünyesinde SPSS ile gerçekleştirilen veri madenciliği çözümü Clementine ile geliştirilen Churn Modelini ve elde edilen başarıları paylaştı.

SPSS Directions Avrupa Konferansı’nda katılımcılar ayrıca “Müşteri Segmantasyonu ve Kampanya Optimizasyonu”, ”Prediktif Analitiklerle Fraud Tespiti” ve “Müşterileri Koruma ve Karlılığı Arttırma” konularındaki eğitimlerden yararlanma fırsatı buldu.

Müşteri veri analizleri konusunda sahip olduğu uzmanlık ve farklı sektörlerdeki tecrübesi ile fark yaratan yaklaşımlar sunan TANI, geliştirdiği Churn Modeli kapsamında; 13 sektörden 15 şirketin paro üyesi müşterilerinin davranışlarını analiz etti. Paro üyelerinden pasifleşme eğilimi gösterenlerin kaybedilme olasılığını hesaplayan Churn Modeli’nde 95 parametre kullanıldı. 133 milyon müşteri işlemi analiz edilen modelde, modele giren müşteri sayısının büyüklüğü 6 milyonun üzerinde gerçekleşti.

Exit mobile version