Site icon MediaCat

Shell’den “Arka Koltukta Emniyet Kemeri” Kampanyası

“Arka koltukta emniyet kemeri takmaya ne gerek var” diye düşünmeyin! Emniyet kemeri takmamış arka koltuk yolcularının yara alma riski, ön koltuktakilere göre 2 kat, araçtan fırlama riski ise 7 kat daha fazla.

Shell “Arka Koltukta Emniyet Kemeri Kullanımı” için bilinçlendirme kampanyası başlattı

Akaryakıt sektörünün öncülerinden Shell, müşterilerinin güvenliğini en üst noktada tutuyor. Bunun için bir emniyet kampanyası düzenleyen Shell, arka koltukta emniyet kemeri kullanımını teşvik eden ve istasyonlarda sigara ile cep telefonu kullanımının risklerine dikkat çeken bir kampanyaya imza atıyor.

13 Haziran’dan itibaren Shell istasyonlarında geçerli olan kampanya, araçların arka koltuklarında da emniyet kemeri takılması, istasyon sahası içinde sigara içilmemesi ve cep telefonları ile konuşulmaması konularına dikkat çekerek, bu kurallara uyulmaması halinde olası tehlikelere dikkat çekiyor. Emniyet kampanyası kapsamında, bir ay boyunca, müşterilere bilgilendirme broşürünün yanı sıra, otomobillerinde yapıştırabilecekleri uyarı etiketleri dağıtılmaya başlandı. Ayrıca çocuklara verilecek boyama kartıyla da bilinç düzeyinin en üst seviyeye yükseltilmesi amaçlanıyor.

Shell’in Emniyet Kampanyası çerçevesinde dağıtılan broşürlerde, arka koltukta emniyet kemeri takılmasının ne kadar önemli olduğu vurgulanıyor. Yapılan araştırmalara göre, ön koltuk yolcularının tamamına yakını emniyet kemeri takarken, yara alma riski öndekilere göre daha fazla olan arka koltuk yolcuları daha düşük oranda emniyet kemeri kullanıyor. Oysa arka koltuk yolcularının kaza anında yara alma riski öndekilere göre 2 kat, araçtan fırlama riski ise 7 kat daha fazla. Emniyet kemeri takmamış arka koltuk yolcuları, en çok kafa, yüz, boyun zedelenmelerine maruz kalıyor. Ayrıca en büyük yaralanma ve ölüm nedeni, ani çarpmalarda ön ve yan camlardan dışarı fırlamalar sonucu meydana geliyor.

İstasyonlarda sigara ve cep telefonu kullanmak çok riskli

Shell’in Emniyet Kampanyası, güvenlik açısından istasyonlarda sigara ve cep telefonu kullanımının ne kadar riskli olduğuna da dikkat çekiyor. Akaryakıt istasyonlarında sigara içmek, yakıtın yanıcı ve parlayıcı özelliğinden dolayı tehlike arz ediyor. Aynı şekilde taşıdıkları risk nedeniyle cep telefonlarının da, akaryakıt istasyonlarında kapalı tutulması gerekiyor.

Shell’in Emniyet Kampanyası, bazı bilinen yanlışları da gözler önüne seriyor. “Kısa yolculuklarda emniyet kemeri hiçbir işe yaramaz” gibi bilgiler, sürücüleri yanlış yönlendiriyor. Oysa ki, ölümlü trafik kazaların yüzde 80’i evinize 30- 35 km. uzaklıkta ve 55- 60 km./h hızla giderken gerçekleşiyor. Bu konudaki bir diğer yanlış da, “Kaza yapmam, ben iyi sürücüyüm” düşüncesi. Ancak, siz ne kadar iyi olursanız olun, kötü bir sürücünün size çarpma ihtimalinin de bulunduğunu unutmamak gerekiyor.

Exit mobile version