Reklamverenler Derneği KOBİ’lere markalaşma sürecinde destek olmak için KOSGEB ile bir işbirliği başlattı. Bir süreden beri çalışma içinde olan Reklamverenler Derneği ve KOSGEB, KOBİ’lerin markalaşmaları için geliştirdikleri proje doğrultusunda Ankara’da “Rekabet Üstünlüğü ve Markalaşma” konulu bir konferans düzenledi.
Ürettikleri mal ve hizmetleri, kalite ve güvenirlikten pazarlama stratejilerine kadar daha profesyonel bir bakış ile marka haline getirebilmeleri için düzenlenen bu projenin ilk adımı olan konferansa ilgi beklenenin üzerinde oldu. Konferansta Türk Telekom’dan Teknosa’ya, Procter &Gamble’dan İş Bankası’na dünya çapındaki birçok marka rekabetçi pazarda markalaşmak ile ilgili kendi tecrübelerini KOBİ’ler ile paylaştı.
Reklamverenler Derneği Başkanı Ahmet Pura ve KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan’ın konuşmalarıyla açılan konferansta KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, marka değerinin firma değeri üstüne çıktığının altını çizerken; KOSGEB’in marka tesciline çok önem verdiğini, bu nedenle tescil için oluşan giderlere destek olduklarını belirtti. Kaplan, bu yöndeki desteklerini artırmak için Mayıs ayı içinde yeni açılımlar getireceklerini söyledi. Avrupa’daki marka başvurusunda ilk üç sırada aldığımızı söyleyen Kaplan, dünya markaları sırasında ilk 500’ün içinde Türk markası bulunmadığının altını çizdi.
Ahmet Pura ise sözlerine KOSGEB’in 20. yılını kutlayarak başladı. Türkiye’deki işletmelerin %99,5’ini KOBİ’lerin oluşturduğunu söyleyen Pura, her dört KOBİ’den birinin web sayfasının bulunurken, web sayfası bulunmayan KOBİ yöneticilerinden %74’ünün web sayfası kurmayacağını söylediğine dikkat çekti. Değişimin çok hızlı olduğunu, artık cep telefonundan bile internet ölçümü yapılır hale gelindiğini aktaran Ahmet Pura, bu değişime ayak uydurabilmeleri için KOBİ’lere destek olmak istediklerini vurguladı.
“Rekabet Üstünlüğü ve Markalaşma” konulu konferansta markalaşma katkıları olarak; ayrıştırıcı, güven verici, algı ve ilgi yaratması, tercih sebebi olması, yüksek kar marjı ve şirket değerini yükseltmesi gibi özelliklere dikkat çekildi. Markalaşmanın, uzun ve ince bir yol olduğunun söylendiği konferansta; tüketici beklentilerini anlayarak işi yönetmenin ve hiper rekabet yaşanan sektörde rekabete yanıt vermek için güçlü markaya sahip olmanın önemi vurgulandı.