Site icon MediaCat

Reklamı öğelerine ayırıyoruz

Reklamı öğelerine ayırıyoruz

Markanın derdi için bulunan yaratıcı ve etkili fikirleri ödüllendiren Felis, bu sene devreye soktuğu Üretimde Ustalık Bölümü’yle hayata geçen fikirlerin uygulamasını da taltif ediyor.

Uygulama sürecinde vazgeçilen onlarca senaryo, yüzlerce revizyona sahne olan görseller, dillere dolanan, tribünlere tezahürat olan cingıllar ve hiç düşünmeden çöpe giden ambalajlar arasından en iyileri belirlemek üzere hayata geçirilen Üretimde Ustalık Bölümü 52 kategorisiyle başvuruları bekliyor.

Bu bölümü, Felis’in diğer bölümlerinden ayıran en büyük özellik bireysel başvuruya imkân vermesi. Tarafların onayı alındığı takdirde bir besteci, bir oyuncu veya UX tasarımcısı zanaatını Felis’te sınayabiliyor. Üstelik bireysel katılımcılar, ajans katılım bedelinden muaf.

Açıkhava, Basın, Dijital, Doğrudan Pazarlama, Film, Müzik, Radyo ve Tasarım olmak üzere sekiz alt başlıkta en iyi metin, fotoğraf, illüstrasyon, tipografi gibi fikri mükemmelleştiren unsurların arandığı bölümde, en geniş alt kategori yapısı Dijital ve Film başlıklarında.

Dijital’de arayüz tasarımı& navigasyon, kullanıcı deneyimi, omnichannel ve rich media gibi öğelerin peşinde olan Felis, Film başlığında ise en iyi yönetmenden kadın/erkek oyuncuya, yaratıcı ünlü kullanımından en iyi animasyona kadar yaratıcı profesyonellere en geniş kategori altyapısını sunuyor.

Üretimde Ustalık Bölümü Jürisi

Her başlığın kendine has özellikleriyle ustaları aradığı Felis üretimde Ustalık Bölümü’nün ilk jüri başkanı Uğurcan Ataoğlu. Ataoğlu’nun jürisi ise şu isimlerden oluşuyor:

Uğurcan Ataoğlu’nun ilk ödülü

İlk aldığınız ödül?

Grafik tasarımcı olarak ilk ödülümü Grafikerler Meslek Kuruluşu’nun 1983 sergisinde Karagöz Yayıncılık logosuyla aldım. Reklamcı olarak ilk ödülüm ise 1993 Kristal Elma’sında TEB basın kampanyasıyla aldığımız Altın Elma oldu.

Mesleğiniz dışında kazandığınız bir ödül var mı?

Yok.

Niye Üretimde Ustalık jürisi?

Artık fikir bulmak değil, fikir yapmak daha önemli. Felis’e katılan işlerde ne yapıldığını değil nasıl yapıldığını değerlendirecek oluşumuz bu jüride yer almayı kabul etme sebebim. Çünkü hem ajanstakilerle hem de öğrencilerle yıllardır yaptığım işin tanımı bu. Hep beraber fikirleri toplayıp, temizleyip, sunuma hazır hale getirmeye çalışıyoruz.

Zanaatına güvenen ne yapsın?

Kendine güvenmek ünlemdir ve ünlem biraz çaresizlik, telaş ve şiddet içerir. Başarıya ulaşmak için soru sormaya ihtiyacımız var. Sorular bize boş alan yaratır.

Ne yapmasın?

Kendine güvenmesin. Usta dediğin kendine güvenmeyi tercih etmez.

Exit mobile version