İlk kez 2007 yılında gerçekleştirdiğimiz, 2009’dan bu yana her yıl tekrarladığımız Türkiye’nin Lovemark’ları araştırması 12 yaşında! Bu yıl 17 kategorinin sorgulandığı araştırmanın sonuçları hem Lovemark’lar hem de gözü bu unvanda olan markalar için kıymetli içgörüler sunuyor. MediaCat sayısında Türkiye’nin en sevdiği markaların hikâyelerini okuyacaksınız. Daha fazlası ise şöyle:
“Ümit vaat eden genç bir rejisörüm sadece”
Serdar Erener’in ilk kez 90’larda oturduğu rejisörlük koltuğundaki iddiası; Sinan Çetinler, Ali Taralar, Joe Pytkalar ve Sedelmaierlar’ın katkılarıyla bir tecrübe katmanına dönüşüyor. Her katmanda ayrı bir hatıra ayrı bir öğreti var. “İnsanın zaafları, hevesleri, kırılganlıkları, pozu, edası benim için bir araştırma laboratuvarı. Rejisörlük açısından kendimi en iyi hissettiğim yer de insanın gerçekliği ve doğallığı içinde içine düştüğü gülünç durumları filmlemek, videolamak” diyor Erener.
Neden Önemli: Ekranda Şiddet
Emine Bulut cinayetinin ardından sosyal medyada dönen tartışmanın odak noktalarından biri, ekranda rutin olarak rastlanan şiddet içerikli dizilerdi. Reklamverenler Derneği’nde konunun bir süredir ciddi biçimde mercek altında olduğu bilgisini paylaşan Neslihan Olcay’ın önerisiyle meseleyi gündeme aldık. Ve konu reklamverenden yayıncılara, medya ajanslarından STK’lara uzanan geniş bir alanda yankı bulunca sorduk: Neden önemli?
“Şirketler itibar kapitalinin önemini anladılar”
“Şirketler sadece geleneksel kapitalin değil aynı zamanda ilişki ve itibar kapitalinin de önemli olduğunu anladılar” diyor Kumi Naidoo. Bu yılın Brand Week Istanbul konuşmacıları arasında yer alan Uluslararası Af Örgütü Genel Sekreteri’yle marka amacı ve aktivizme uzandık.
İş güç iyi, peki ya moraller?
Dünya Sağlık Örgütü’nün iş ortamında yaşanan moral çöküntüyü International Classification of Diseases (ICD-11) belgesinde zikretmesi bir yanlış anlaşılma üzerinden de olsa son dönemde iş dünyasının özel önem atfettiği konunun yeniden harlamasına sebep oldu. Peki, işyerinde moral çöküntü nedir, kimin sorumluluğundadır, nasıl önlenebilir?
Göz görür, gönül aldanır
Deepfake teknolojisi bugüne kadar adına yaraşır pek çok skandalla çıktı karşımıza. Her teknoloji gibi, içinde bulunduğu çağın insanını ve onun ahlaki terazisini yansıtan deepfake’in, kimilerinin elinde silaha dönüşmesi bizi yanıltmasın; bu gücü iyilik için kullanmak mümkün. Mesele, neyin iyi neyin kötü olduğuna karar vermekte.
Güvenilir olmanın ilk şartı samimiyet
Haluk Abi ya da sadece Haluk Levent. O, bugün –geçtiğimiz ay Celebrity Güven Endeksi’yle de tescillendiği üzere– güven kelimesinin en çok yakıştığı ünlü. İnsanlara dokundukça mutlu olan ve kendi tabiriyle bir çift gözün ışıltısını arayan Haluk Levent’le birlikte, adıyla özdeşleşmiş kelimeleri ve markalarla olan ilişkisini konuştuk.
Usta İşi: İpek Bilgin
MediaCat’in Ekim sayısında Dilan Bozyel’in Usta İşi’nde ağırladığı isim Oyucu İpek Bilgin oldu. Bozyel sizi, sanatın etkileyici boyutlarda dahil olduğu bir bakış açısına dahil olmaya davet ediyor.