Site icon MediaCat

Marka Okulu mülakatları başlıyor

Marka Okulu

Bahar Dönemi’nin erken kayıtları için gerçekleştirilecek ilk mülakat öncesi Marka Okulu’nun direktörü Doç. Dr. Kaan Varnalı; Marka Okulu’nun farkı ve yapısıyla ilgili detayları anlattı.

Fark yaratan öğrenciler
“Marka Okulu’nun öne çıkan en belirgin özelliğinin öğrenci grubu olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Öğrencilerimizin çok farklı sektörlerden ve farklı tecrübe seviyelerinden gelmeleri derslerde işlenen konulara çok yönlü yaklaşılmasına neden oluyor.” diyen Kaan Varnalı, öğrencilerin oluşturduğu bu çeşitliliği kurmak ve korumak konusunda özellikle özen gösterdiklerini altını çiziyor. Üstelik bu çeşitliliğin oluşturduğu perspektif zenginliğinin derslere yansıdığını da belirtiyor: “Örneğin, marka atölyesi dersine konu olan bir vaka çalışmasında grupların bir tanesi konumlandırma ile ilgili problemlere odaklanırken, aynı briefe başka bir grup tamamen davranışsal bir yaklaşım ile çözüm üretebiliyor.”

Profesyonel öğrenci profili
Öğrenci grubunda marka profesyonelleri, ajans temsilcileri, medya çalışanları, araştırmacı ve danışmanlar, marka sahipleri ve girişimcilerin bulunduğunu belirten Varnalı, satış ve iş geliştirme alanlarında çalışanların da ciddi bir kalabalık oluşturduğunu vurguluyor. Öğrencilerin sektör bazında dağılımı da ağırlıklı olarak beyaz eşya, telekomünikasyon, ilaç, banka ve finansal hizmetler, otomotiv ve bu sektörlere hizmet eden medya, strateji ve reklam ajanslarından oluştuğunu belirten Varnalı, “Dolayısıyla öğrencilerimiz ekosistemin tüm paydaşları ile beraber olmanın avantajlarından yararlanıyorlar. Biz öğretim kadrosuna da birçok zaman sadece organik olarak gelişen tartışmayı verimli şekilde yönetmek kalıyor.” sözleriyle profili özetliyor.

Dinamik ders havuzu
Tezli ve projeli (tezsiz) programın detaylarını paylaşan Varnalı, tezsiz programda; marka yönetimi alanında temel yetkinliklerin verildiği üç adet zorunlu dersten bahsediyor: Stratejik marka yönetimi, yaratıcı strateji ve tüketici psikolojisi ve davranışları. Tüm öğrencileri için zorunlu olan bu üç dersin dışında kalan yedi ders için heterojen öğrenci profilinin ihtiyaçlarına cevap veren bir seçmeli ders havuzu oluşturulmuş durumda.

“Bu da sanıyorum bizi farklı kılan bir diğer özelliğimiz. Bu ders havuzumuz sayesinde strateji, araştırma, yaratıcı içerik üretimi, iletişim tasarımı ve dijital pazarlama gibi alanlarda uzmanlaşma sağlayabiliyoruz. Bu derslerin neredeyse tamamında hem kuramsal altyapıyı hem de güncel uygulamaları aktarmaya ve eleştirel olarak irdelemeye çalışıyoruz. Akademik kadromuzun uzmanlık alanları da bu kurguyu destekliyor.” diyen Varnalı, tezli programda ise akademik bir gelişim patikası sunduklarını kaydederek, tez yazacak öğrenciler için tez öncesinde özellikle pazarlama alanında araştırma, modelleme, veri toplama ve analizi gibi konularda yoğunlaştırılmış bir müfredatın bulunduğundan bahsediyor.

MediaCat katkısı
Marka Okulu’nun direktörü Doç. Dr. Kaan Varnalı, “MediaCat ortaklığı programın sektör ile ahengini pekiştiriyor. Örneğin, Pelin Özkan Hoca’mızın verdiği CMO Perspektifi dersinde her hafta tematik olarak ele alınan konuya en hakim insanlar derse konuk olarak tecrübelerini paylaşıyorlar. Bugüne kadar Ali Poyrazoğlu, Hulusi Derici, Bilge Çiftçi, Gülden Yılmaz, Lale Saral Develioğlu, Cem Sezer, Necati Özkan, Levent Kömür ve Zeynep Yalım Uzun gibi isimleri ağırlayan bu dersimizde her hafta sektör duayenleri öğrencilerimizle buluşmaya devam ediyor. Aynı zamanda, MediaCat’in konferansları için Türkiye’ye getirdiği dünya çapında meşhur konuşmacıların öğrencilerimizle sınıflarımızda bir araya gelmesi de bir Marka Okulu geleneği haline geldi. Özellikle Al Ries, Robert Kozinets, Jeff Jarvis ve Dave Schiff seminerleri unutulmayacak şekilde hafızalarımıza kazındılar.” ifadesiyle sözlerini noktalıyor.

Marka Okulu hakkında detaylı bilgiye ve online başvuru sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version